به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد میگرن منشأیی عصبی- عروقی دارد یعنی میگرن در نتیجۀ یک مشکل عروقی و کارکرد نامناسب پیام رسانهای عصبی و مغزی به وجود میآید.
درمان دارویی
میگرن را میتوانید با مصرف مسکن، خصوصاً آسپرین و ایبوپروفن (مفیدتر از پاراستامول) تسکین دهید. البته باید توجه داشته باشید که در مصرف این داروها زیاده روی نکنید. اگر در مصرف مسکنها و ضد دردها زیاده روی شود، منجر به میگرنهای وابسته به دارو میشود که برای تسکین این درد باید مقدار قابل توجهی دارو مصرف شود.
داروهایی برای حملهها
درصورتی که درمان با این مسکنها مفید نبود، مسکنهای قویتری نیز وجود دارد؛ ضد التهابها، مولکولهای خاص، تریپتانها (زومیگ، ایمیگرن ...) و مشتقات گندم چاودار (دی هیدرواِرگُتامون ... ) داروهایی هستند که فقط با نسخه پزشک قابل تهیه هستند.
برای افزایش میزان تأثیرگذاری، این داروها باید در سریع ترین زمان ممکن بعد از شروع حمله، مورد استفاده قرار گیرند.
درمان ریشهای
بهترین روش برای خلاصی یافتن از میگرن، پیشگیری از حمله به کمک یک درمان ریشهای است: بتابلوکانها، ضد سروتونینها، مشتقات گندم چاودار و برخی داروهای ضد صرع، داروهایی هستند که در این درمان کاربرد دارند.
درمان تکمیلی میگرن، امتحان کنید!
اگر میگرن شما شدید و پرتکرار نیست، درمان تکمیلی میتواند درد شما را تسکین دهد و اجازه میدهد که از مصرف دارو اجتناب کنید.
طب چینی: ماساژ دادن نقاط فنگ چی (واقع در فرورفتگی جمجمه) و جیان جینگ (واقع در وسط خط بالای شانه).
مکمل خوراکی: روغن اسانس نعناع تند و روغن اسانس اسطخودوس.
تغذیه:
برخی از موادغذایی مانند شکلات به عنوان عامل بروز میگرن شناخته شده اند، و برخی دیگر مانند قهوه حملهها را تسکین میدهند. اما از آنجایی که هر کسی حساسیتهای خاص خودش را دارد، برای پیشگیری از میگرن باید از خوراکیهایی که باعث بروز حمله میشوند، پرهیز کرد.
ریلکسیشن:
استرس یکی از عوامل مهم بروز حمله است، بنابراین مدیریت استرس راه حل بسیار مفیدی برای مقابله با میگرن است. از این رو تمرین ریلکسیشن به شدت توصیه میشود.