مدیرکل منابع طبیعی کردستان، گفت: این اداره کل از چرای دام های فاقد پروانه چرا در مراتع استان جلوگیری می کند.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، باباپیری بیان کرد: محدود کردن چرای دام ها را به دلیل پایین بودن میزان ظرفیت مراتع استان به نسبت میزان واحدهای دامی موجود در استان دانست.
وی ظرفیت چرای مراتع استان کردستان را متناسب با دو میلیون و 100هزار واحد دامی ذکر کرد و گفت: هم اکنون سه میلیون و 500 هزار واحد دامی در مراتع استان چرا می کنند که این آمارها با هم تناسبی ندارند.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان 87 درصد عامل تخریب مراتع استان کردستان را انسان و دام اعلام کرد و افزود: چرای بیش از حد دام ها در مراتع، زیر کشت بردن مراتع و تغییر کاربری مراتع از عوامل مهم تخریب مراتع استان کردستان محسوب می شوند.
باباپیری آسیب دام ها به مراتع را به دو گونه تشریح کرد و گفت: دام ها موجب کوبیدگی خاک شده و از این رو آب به درون خاک نفوذ نمی کند و دوم اینکه از کیفیت و مرغوبیت علوفه تولیدی در مراتع نیز جلوگیری می کند.
وی میزان علوفه تولیدی استان کردستان را 663 هزار تن اعلام کرد و گفت: علوفه تولیدی استان از مرغوبترین و با کیفیت ترین نوع علوفه تولیدی کشور است.
وی بازه زمانی چرای دام های استان در مراتع را از 15 اردیبهشت تا 15 شهریورماه اعلام کرد و گفت: اداره کل منابع طبعی کردستان پروژه ای برای محدود کردن چرای دام های استان تعریف کرده است که براساس این پروژه از چرای دام های فاقد پروانه چرا ممانعت به عمل می آید.
باباپیری همچنین به استقرار شبانه روزی سه پاسگاه ثابت و پنج گشت سیار در شهرستان های، قروه و کامیاران به منظور جلوگیری از ورود دام غیر مجاز به مراتع خبر داد.
وی در پایان سطح مراتع استان کردستان را یک میلیون و 400 هزار هکتار ذکر کرد./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.