به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تيوي، بر اساس اين گزارش، تعدادي از شخصيتهاي برجسته اجتماعي و قانونگذاران ترک روز يکشنبه در اين تظاهرات که در شهر انطاکيه واقع در جنوب غرب آنکارا پايتخت ترکيه برگزار شد، شرکت کردند.
اين تظاهرات از جانب انجمن صلح ترکيه و شوراي صلح بينالمللي در اين کشور برگزار شد.
تظاهرکنندگان با تشويق موضع قاطعانه دولت سوريه در قبال بيش از دو سال شبهنظاميگري تحت حمايت خارج در اين کشور، خاطرنشان کردند که دمشق با مقاومت در مقابل امپرياليسم غرب از حاکميت و هويت ملي خود دفاع ميکند.
تظاهرکنندگان با محکوم کردن موضع حزب حاکم عدالت و توسعه ترکيه در قبال بحران جاري در سوريه، خشم و اعتراض خود را نسبت به دخالتهاي آنکارا در امور داخلي دمشق اعلام کردند.
دولت سوريه اعلام کرده است، ناآرامي که از مارس ۲۰۱۱ ميلادي در اين کشور آغاز شده از خارج سازماندهي و هدايت ميشود.
بسياري از مردم سوريه از جمله شمار زيادي از نيروهاي امنيتي، در جريان ناآراميهاي اين کشور کشته شدهاند.
دمشق همواره اعلام کرده است که غرب و متحدان آن در منطقه از جمله کشورهاي ترکيه، قطر و عربستان سعودي از شبهنظاميان سوري حمايت ميکنند.
چندين سازمان بينالمللي حقوقبشر اعلام کردهاند که شبهنظاميان سوري در اين کشور مرتکب جنايات جنگي شدهاند.
بشار اسد رئيسجمهور سوريه اخيرا اعلام کرده است، در صورتي که شبهنظاميان در اين کشور قدرت را در دست گيرند، به راحتي ميتوانند براي دههها کل منطقه خاورميانه را ناامن و بيثبات کنند.
وي در همين خصوص تصريح کرد: در صورتي که ناآرامي در سوريه در نهايت به تجزيه اين کشور منجر شود و يا اين که گروههاي تروريست قدرت را در دست گيرند، اين وضعيت به گونهاي اجتناب ناپذير به کشورهاي همسايه نيز سرايت خواهد کرد و تاثيري دومينويي و زنجيروار را نه تنها در خاورميانه و بلکه فراتر از آن هم به دنبال خواهد داشت.
والري آموس معاون دبيرکل سازمانملل متحد در امور بشر دوستانه و کمکهاي اضطراري و آنتونيو گوتهرس کميسر عالي سازمانملل در امور پناهندگان در تاريخ هجدهم آوريل خطاب به شوراي امنيت اين سازمان اعلام کردند که يک چهارم جمعيت ۲۲ ميليون نفري سوريه در اين کشور آواره شدهاند و ۱.۳ ميليون (يک و سه ميليون) نفر ديگر نيز به کشورهاي ديگر منطقه خاورميانه و شمال آفريقا گريختهاند.