از بهمن ماه سال 90 تا انتهای سال 91 در بیمارستان منتصریه مشهد 190 عمل پیوند کلیه صورت گرفت.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران  مهین قربان صباغ، صبح امروز در نشست خبری بیمارستان منتصریه مشهد، با اشاره به آمار چشمگیر موفقیت آمیز بودن این پیوند‌ها یادآور شد: از این 190 مورد پیوند، فقط 4.2 درصد یعنی هشت مورد پیوند پس زده شد که در مقابل 95.8 پیوندهای موفقیت آمیز، آماری بسیار کم و در نوع خود نسبت به آمارهای جهانی کم نظیر است.

وی افزود: شاخص اهداء اعضاء قابل پیوند از بیماران مرگ مغزی نسبت به سال گذشته تقریبا دو برابر شده و ما در حال حاضر به ازای هر یک میلیون نفر حدودا 11 نفر اهداء عضو داریم، که این افزایش نسبت به آمار سال گذشته که 6 نفر بوده، ما را به شاخص‏های جهانی این آمار رساند.

صباغ با بیان اینکه باید کوشید پیوند اعضاء از افراد زنده به زنده کاسته شود، مگر در موارد خاص خویشاوندی، تاکید کرد: بهتر است در پیوندها از بیماران مرگ مغزی استفاده کرد و این فرهنگ زیبای اهداء عضو باید در جامعه تبلیغ و نهادینه شود.

علی اصغر یار محمدی، از جراحان بیمارستان منتصریه در ادامه این نشست خبری تاکید بر اینکه نباید عمل پیوند از فرد زنده صورت بگیرد و هرگز نباید کسی این عمل را انجام دهد، خاطرنشان کرد: اگر کسی این گونه اهدا را هم داشته باشد به هیچ مشکلی بر نمی‌خورد و می‌تواند به صورت طبیعی به زندگی ادامه دهد.

عمل پيوند اعضا در بيمارستان منتصريه رايگان است

حسین غنچه، مدیر بیمارستان منتصریه نیز در ادامه این نشست خبری با اشاره به امکانات خوب و پیشرفته‎ی بیمارستان منتصریه و دارا بودن جدیدترین استانداردهای جهانی، گفت: عمل دریافت و پیوند اعضاء کاملا رایگان است و بیمارستان منتصریه در قبال آن هزینه‎ای نمی‎گیرد و اگر هزینه‎های اندکی هم در کار باشد، مربوط به دیگر مخارج جانبی بیمار و بیمارستان است.

غنچه در رابطه با پیوند کلیه تصریح کرد: اگر عمل در خارج از بیمارستان منتصریه صورت بگیرد، حدود 50 میلیون تومان برای فرد هزینه دارد که 30 میلیون تومان هزینه بیمارستان و مبلغی در حدود 20 میلیون تومان هزینه خرید کلیه است، اما در این بیمارستان چون کلیه از بیماران مرگ مغزی گرفته می‎شود، نه تنها فرد بابت خرید و پیوند کلیه هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند، بلکه در صورت بروز مشکلی پس از عمل هم به مدت 3 ماه هیچ هزینه‌ای برای بیمار در نظر گرفته نمی‏شود.

وی بیان کرد: عمده‏ترین دلیل برای عدم رضایت خانواده بیماران مرگ مغزی برای اهداء اعضای آنها تصور اشتباه اینکه جنازه فرد مورد نظر متلاشی می شود و دیگر نمی‎توان آن را به خاک سپرد است.

غنچه افزود: مورد دوم احتمال به هوش آمدن شخص است که این مورد از نظر پزشکی کاملا رده شده است؛ هرگز بیمار مغزی بعد از گذشت زمان به هوش نمی‎آید و مقایسه آن با حالت کما اشتباه است.

 

برچسب ها: اهدا ، اعضا ، بیمارستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار