به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، البته خیلیها هم راه و رسم شاد بودن را بلد نیستند و برخی اصلاً نمیدانند افسردهاند.
افسردگی یک مشکل و اختلال خلقی است. این اختلال میتواند مزمن یا حاد باشد. در افسردگی مزمن علائم و نشانهها از طریق ارث منتقل میشود، ولی افسردگی حاد در اثر یک اتفاق، حادثه یا یک تحول ناگهانی بروز میکند؛ مثل فوت یکی از نزدیکان، تغییرات هورمونی یا از دست دادن شغل.
علائم و نشانههایی وجود دارد که در صورت ابتلا به آنها، شاید بدون این که بدانید، دچار افسردگی هستید. این علائم شامل: بیحالی، کرختی روانی، ناامیدی از زندگی، افکار منفی، اختلال در خواب، اختلال خوردن (پرخوری یا کم خوری)، زودرنجی، پرخاشگری و افکار و احساس خودکشی و گاهی اقدام به آن، آستانه تحمل پایین و زود گریه کردن، تنهایی و گوشهگیری است.
شاد بودن، تکنیکی برای حل مشکلاتشاد زیستن یکی از روشهای خوب زندگی کردن است. افرادی که نشاط و رضایت مندی را در زندگی خود وارد میکنند، به سلامت روان خود کمک کردهاند. یکی از روشهای شاد زیستن، تفکر مثبت یا مثبت اندیشی است.
فردی که در زندگی خود با افکار مثبت پیش میرود، به راحتی و با موفقیت بیشتری به راهحل مشکلات خود دست پیدا میکند. گویی این تفکر و نگاه مثبت، اهرم یا تکنیکی برای حل مشکلات اوست. افرادی که به همه چیز مثبت نگاه میکنند، احتمال بیشتری دارد که بتوانند مشکلات خود را حل کنند و آرامش را به زندگی خود برگردانند.
با افراد مثبت نگر و موفق، بیشتر رفت و آمد کنید تا شاد و پرانرژی شوید.
ناکامی پایان راه نیستافراد با نگرش منفی از همان ابتدا امکان حرکت به سمت موفقیت (شاد زیستن) را از خود سلب میکنند. یکی از روشهای داشتن تفکر مثبت این است که به توانمندیها و تجربههای موفق گذشته خود توجه بیشتری داشته باشیم؛ یعنی به جای دیدن نکتههای منفی، از نکات مثبت و تواناییهایمان آگاهی و شناخت بیشتری پیدا کنیم. روش دیگر، ایجاد این احساس و فکر است که زندگی پر از فراز و نشیبهای مختلف است. یک ناکامی یا رسیدن به یک بنبست در زندگی، پایان راه آدمی نیست.
تعامل با افراد شاد، راز شادمانیراه دیگر شاد زیستن، ارتباط و تعامل با افرادی است که به موفقیتهایی در زندگی خود رسیدهاند و زندگیشان پر از نشاط است. گاهی ارتباط با افرادی که به زندگی از دریچه ناامیدی و یأس نگاه میکنند، سلامت روانی ما را به خطر میاندازد.
ارتباطهای اجتماعی نقش بسزایی در شاد بودن ما دارد. افرادی که در گروههای مختلف مشارکت و حضور فعال دارند، شادی را وارد سیستم روانی خود میکنند. مسافرتهای کوتاه و بلند، ورزش منظم، پوشیدن لباسهای نو با رنگهای شاد و توجه به عواطف و احساسات خود و تلاش برای رسیدن به موفقیت حتی اگر کم باشد، باعث اعتمادبهنفس و سلامت روانی افراد میشود.
خانواده، محور اصلی دستیابی به شادیخانواده کانون و محور اصلی دستیابی به شاد زیستن و داشتن سلامت روان است. هر چه شخص در خانواده آرامش بیشتری را تجربه کند، احساس رضایتمندی بیشتری خواهد داشت.
دوری از تنشها و اختلافات درون خانواده، ایجاد فضای شاد از طریق نظر پرسیدن، احترام به ارزشهای افراد خانواده، کمک خواستن در تصمیمگیری، بزرگ جلوه ندادن مشکلات، کمک به دیگران و مقایسه نکردن، سرزنش نکردن و حضور افراد خانواده در مهمانیها و مسافرتها و خوردن حداقل یک وعده غذا در کنار هم، میتواند شادی را در اساس و چارچوب خانواده وارد کند و باعث پرورش فرزندانی شاد شود و آرامش و شادی را به آنها ارزانی کند./س