به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، در استان فارس نزدیک به 7.3 میلیون هکتار مراتع در اقلیمهای مختلف وجود دارد که ظرفیت تولید علوفه این عرصهها بیش از یک میلیون تن است که یک سوم این عرصهها توان تولید گیاهان دارویی و صنعتی را دارند.
حدود یک هزار و 600 تا دو هزار نمونه دارویی شناسایی شده است.
در استان فارس بیش از 13 هزار و 500 هکتار کشت گیاه دارویی و صنعتی شامل گونههای شاخص استان از جمله آنغوزه، باریجه، وشاء، زیره سیاه و گل نرگس در عرصههای منابع طبیعی وجود دارد.
محمدصالح مصطفوي وضعيت گياهان دارویی در استان فارس را مناسب ارزيابي كرد و گفت: طي چند مدت اخير با توجه به بارندگيهاي خوبي كه در استان فارس داشتيم وضعيت پوششهاي گياهي استان به ويژه گياهان دارویی تغيير كرده و مطلوب شده است.
وي ادامه داد: اين بارندگيها در استان فارس منجر به تقويت زيستگاه ها شد و وضعيت گياهان دارویی كه در خطر انقراض بود بهبود پيدا كرد.
رئيس اداره بهرهبرداري منابع طبيعي فارس با بيان اينكه هرگونه برداشت و یا قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی شامل گیاهان دارویی تحت هر عنوان ممنوع است، اظهار داشت: در اين راستا از نيروي انتظامي تقاضا شده كه در صورت مشاهده برداشت گياهان دارويي از عرصه هاي منابع طبيعي يا فروش آنها براي برخورد با متخلفان اقدام كند.
وي در خصوص برداشتهاي بي رويه در استان گفت: در حال حاضر برداشت از جاشير، بن سرخ، بيدهر و... در عرصه هاي منابع طبيعي استان آغاز شده و در اين راستا درصدد هستيم كه با اين دسته از افراد به صورت جدي برخورد شود.
مصطفوي افزود: با توجه به اينكه تعدادي از گونه گياهان دارویی در استان در حال انقراض است از اين رو ضروري است در برداشت از گياهان به توصيه هاي منابع طبيعي توجه شود./ع