علمای شرکت‌کننده در کمیسیون "بنیان‌های نظری بیداری اسلامی" اجلاس "علما و بيداري اسلامي" تاکید کردند: جنبش بیداری اسلامی، شعار اصلی خود را دعوت به استقلال، مقابله با نظام سلطه و مبارزه با استبداد و ضرورت توسعه و برپایی عدالت و دادن حق تعیین سرنوشت به امت اسلامی قرار داده است.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران مستقر در سالن اجلاس سران، کمیسیون "بنیان‌های نظری بیداری اسلامی" در نخستین اجلاس "علما و بیداری اسلامی" با حضور اندیشمندان مسلمان فعال در عرصه­‌هاي سیاسی و اجتماعی از سراسر جهان  برگزار شد.

در این کمیسیون تاکید شد: "قدرشناسی و پاسداری از نعمت بزرگ بیداری اسلامی، مستلزم تلاش مداوم برای معرفی مبانی نظری این حرکت و کوشش در جهت جوشش و گسترش مستمر آن است.

همچنین این وظیفه بدون تردید بیش از هر قشر دیگری، برعهده علما و اندیشمندانی است که وظیفه سنگین هدایت‌گری امت را بر عهده دارند."

بر اساس اين گزارش علمای شرکت‌کننده در این اجلاس با ابراز اینکه جنبش اخیر بیداری اسلامی ریشه در قرن‌ها مبارزه علمای مسلمان  و تلاش فکری و عملی آنها دارد، تصریح کردند: "این تلاش‌های فکری و عملی گنجینه‌هاي بی‌انتهایی هستند که باید از آن‌ها در جهت تداوم و موفقیت جنبش کمال استفاده را کرد."

در کمیسیون "بنیان‌های نظری بیداری اسلامی" بیان شد:" کوشش برای احیای دین و آموزه‌های اسلام ناب محمدی (ص) در چند قرن اخیر همواره با کامیابی‌ها و ناکامی‌های مختلفی روبرو بوده است. با این حال، پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در دهه‌های اخیر این امید را بار دیگر در میان مسلمانان زنده کرد که با وحدت و همدلی و همچنین اتکا به خداوند متعال و پیروی از تعالیم پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌توان تمامی موانع را از پیش رو برداشت و به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کرد."

مصوبات کمیسیون بنیان‌های نظری بیداری اسلامی

به گزارش باشگاه خبرنگاران علمای شرکت‌کننده در اجلاس "علما و بيداري اسلامي" با تاکید براینکه بیداری اسلامی برخاسته از انگیزه‌های دینی، اجتماعی و انسانی است، اعلام کردند: "بیداری اسلامی از طریق مساجد و برگزاری نمازهای جمعه و جماعت در میادین عمومی و با طرح شعارهای ضد ظلم و استکبار و صهیونیسم، حضور خود را به نمایش گذاشته است."

در این کمیسیون مصوب شد كه "مسلمانان در فرآیند بیداری اسلامی ضمن بهره‌گیری از تمامی دستاوردهای علمی بشری به دنبال نوسازی تمدنی هستند که پیشرفت و تعالی مادی و معنوی را تؤامان مد نظر قرار می‌دهد."

 تعالی اخلاقی جامعه یکی از اصول مورد تأکید در تمدن نوین اسلامی است

شرکت‌کنندگان در این کمیسیون همچنین تصریح کردند: "همه مذاهب اسلامی بر ضرورت برکناری رژیم‌هایی که با دیکتاتوری بر سرنوشت امت اسلامی تسلط یافته و با سرکوب امت اسلامی کشور را به بیگانگان کافر واگذار کرده‌اند، تاکید دارند.

همچنین جنبش بیداری اسلامی شعار اصلی خود را دعوت به استقلال، مقابله با نظام سلطه و مبارزه با استبداد و ضرورت توسعه و برپایی عدالت و دادن حق تعیین سرنوشت به امت اسلامی قرار داده است."

علمای جهان اسلام تبیین ابعاد نظریه بیداری اسلامی و بنیان‌های قرآنی، روایی، فقهی، کلامی و فلسفی آن برای عامه مردم به عنوان راهی برای بازگرداندن هویت حقیقی امت اسلامی و حرکت یکپارچه در جهت بازسازی متمدنانه این هویت را امری ضروری عنوان کردند.

ضرورت اجرای تعالیم اصیل اسلامی و عمق بخشیدن به مفاهیم اسلامی در وجدان امت و مقابله با هر گونه تفسیر انحرافی از اسلام، ضرورت شناخت مبانی فکری و معرفتی علماء و اندیشمندان مسلمان در حرکت بیداری اسلامی و بررسی تأثیرات آن، مشخصات و ویژگی‎های هویت بیداری اسلامی(استقلال طلبی، ضدیت با نظام سلطه، مبارزه با استبداد، پیشرفت، عدالت، مردم‌سالاری و . . . )،تبیین نظریه بیداری اسلامی(بازیابی هویت اسلامی.) و تبیین و معرفی اسلام ناب محمدی صلی‌الله علیه و آله و مقایسه تطبیقی آن با اسلام آمریکایی از دیگر مصوبات این کمیسیون بود.
انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار