شایعه‌ها را باور نکنید و تن به پرداخت مبلغ اضافه ندهید؛ کارمزد خدمات بانکی در سال ۹۲ گران نشده است.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، این روز‌ها بحث دریافت کارمزد از خدمات بانکی داغ است. آخرین نمونه آن هم بحث‌های مربوط به کارمزد از دستگاه‌های کارت‌خوان بود.

هرچند دریافت کارمزد از این شیوه نوین پرداخت هنوز اجرایی نشده اما در دیگر بخش‌ها سال‌هاست که کارمزد خدمات را مشتریان بانک‌ها می‌پردازند.
در چند روز اخیر همزمان با داغ شدن شایعه دریافت کارمزد از کارت‌خوان‌ها و حواشی آن، شایعه دیگری هم مبنی بر گران شدن نرخ کارمزد‌های بانکی دهان به دهان می‌چرخد.



هیچ‌گونه تغییری در کار نیست

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌ها در این باره می‌گوید: کارمزد خدمات شبکه بانکی کشور مانند سال گذشته بوده و هیچ‌گونه افزایشی نیافته است.محمدرضا غفوری با رد شایعه‌هایی که درباره افزایش کارمزد بانک‌ها مطرح شده است، می‌گوید: نهاد تصمیم گیری در این باره بانک مرکزی است و هیچ تصمیمی ‌در این باره نگرفته است. شبکه بانکی کشور با همان نرخ‌ها و تعرفه‌های سال ۱۳۹۱ انواع خدمات مورد درخواست مشتریان را ارئه می‌کند.

موضوع مهمی ‌که همه مشتریان باید از آن اطلاع داشته باشند این است که یک مشتری بانک برای چه خدماتی باید کارمزد بپردازد و چه خدماتی از پرداخت کارمزد معاف است.

پرداخت قبض

پرداخت قبض‌های مختلف از طریق تلفنبانک، دستگاه‌های عابر بانک و دیگر روش‌های الکترونیکی از پرداخت کارمزد معاف است اما هنوز هم خیلی‌ها اصرار دارند برای انجام این کار از روش‌های سنتی استفاده کنند. این گروه باید برای پرداخت قبوض به این شیوه، مبلغی کارمزد بپردازند. مبلغ آن افزایش نیافته و بر اساس تعرفه سال ۹۱ محاسبه می‌شود.

مانده‌گیری از حساب

مانده‌گیری از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان مشمول کارمزد شده و معمولا ۱۰۰ تومان در هر نوبت از حساب کاربران کسر می‌شود . این رقم امسال هم تغییر نکرده. از طریق اینترنت بانک اگر این کار را انجام دهید کارمزدی از شما کسر نمی‌شود. در مورد دستگاه‌های عابر بانک دو حالت دارد اگر دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید متعلق به بانکی است که کارت شما را صادر کرده، کارمزدی از حساب‌تان کم نمی‌شود اما عابر بانک‌های دیگر بانک‌ها به ازای هر مانده‌گیری ۱۰۰ تومان کارمزد از حساب‌تان کم می‌کنند.

انتقال وجه

برای انتقال وجه به صورت الکترونیکی از کارتی به کارت دیگر در هر صورت چه از دستگاه عابر بانک، بانک صادر کننده استفاده کنید یا خير، از حساب‌تان کارمزد کم می‌شود. در حال حاضر تا مبلغ یک میلیون تومان، ۵۰۰ تومان کارمزد، از یک تا دو میلیون تومان انتقال، ۷۰۰ تومان کارمزد، از دو تا سه میلیون تومان انتقال وجه، ۹۰۰ تومان کارمزد و به ازای هر یک میلیون تومان وجهی که افزایش می‌یابد، ۲۰۰ تومان به نرخ کارمزد افزوده می‌شود.

نقد کردن چک بانکی

برای نقد کردن چک در بانک‌ها هم اگر چک از حساب‌های جاری ویژه‌ای مانند جام یا سپهر صادر شده باشد شما قرار نیست کارمزدی بپردازید اما در غیر این صورت تمام عملیات مربوط به نقد کردن چک از جمله خواباندن به حساب مشمول دریافت کارمزد است. رقم کارمزد هم بسته به مبلغ چک و نوع عملیات متفاوت است. اما میزان آن نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است.

واریز نقدی وجه

برای واریز کردن نقدی پول به حساب دیگران از شعبه‌های بانکی که حساب را باز کرده نباید هیچ مبلغی به عنوان کارمزد بپردازید اما اگر بخواهید از شعبه‌های یک بانک به بانک دیگری که در آن حساب دارید پول واریز کنید و در آن بانک هیچ حسابی نداشته باشید، باید کارمزد بدهید. رقم آن هم بسته به میزان وجه متفاوت است اما مبنای محاسبه همان فرمول سال گذشته است.

باز کردن حساب

برای باز کردن حساب جدا از هزینه‌هایی که برای صدور دفترچه و خرید تمبر مخصوص می‌پردازید هیچ بانکی حق ندارد مبلغ اضافه‌ای از شما به عنوان کارمزد دریافت کند. در بخی بانک‌ها دفترچه هم رایگان صادر می‌شود. اما هزینه‌های تمبر را هم بانک‌ها باید از مشتریان‌شان بگیرند.

دریافت دسته چک

برای دریافت دسته چک هم از مشتری مبلغی به عنوان کارمزد صدور دریافت می‌شود. برخی بانک‌ها برای مشتریان خاص و خوش‌حساب‌شان این کارمزد را حذف می‌کنند اما در حالت کلی می‌توانند این مبلغ را دریافت کنند. کارمزد صدور دسته چک هم بر اساس نوع دسته چک و تعداد برگه‌های آن متفاوت است.

برچسب ها: خدمات ، بانک ، کارمزد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار