به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، همایش بینالمللی فرهنگی و گردشگری خلیج فارس صبح امروز با حضور محمود احمدینژاد، رئیسجمهور، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، محمد شریف ملکزاده، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، نامی، وزیر ارتباطات، شیخان، معاون اطلاع رسانی دفتر رئیسجمهور، منوچهر جهانیان، معاون گردشگری کشور، افندیزاده، رئیس سازمان راهداری و جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاهی در تالار وزارت کشور برگزار شد.
ملکزاده: خلیج فارس، نماد تاریخ حیات ایران است
محمدشریف ملکزاده، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این مراسم اظهار داشت: خلیجفارس نماد تاریخ حیات ایران است و بحث تعصبگرایی نیست بلکه دفاع از حقوق ایران است.
وی افزود: بیش از 8 دوره روز ملی خلیجفارس گرامی داشته شده است، از زمانی که مشایی رئیس این سازمان بود پیشنهاد داد که هم روز خلیجفارس را پاس بداریم و هم ثبت ملی شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: اگر ملت ایران زنده است به خاطر این تاریخ و تمدن است که در دست دارد و نام خلیجفارس در حیات ملت ایران جاری و ساری است.
تقدیرهای رئیسجمهور
در ادامه مراسم از تعدادی از چهرههای فعال در بحث خلیجفارس نیز توسط رئیس جمهور تقدیر شد.
احمد اقتداری، استاد دانشگاه، پرویز کردوانی، پدر کویر ایران، محمدجواد صفیزاده، استاد دانشگاه، همسر شهید دارابی، همسر شهید واحدی، فرزند شهید رئیسی، افشین عباسنژاد، ناخدای نمونه، روشنروان، هنرمند نمونه، سیدمجتبی عسگری، دهیار نمونه از استان بوشهر، امید دژاکام، کارگردان تئاتر و غلام حمزهای، رفتگر در این مراسم مورد تقدیر رئیسجمهور قرار گرفتند.
اهدای لباس رفتگران به احمدینژاد
غلام حمزهای، رفتگر نمونه که اعلام کرد 5 سال است در شهرداری کار میکند، پس از دریافت لوح خود، هدیهای را به رئیسجمهور تقدیم کرد.
هدیه این رفتگر به رئیسجمهور، لباس نارنجی رفتگران بود که احمدینژاد نیز با بوسهای به این لباس، این هدیه را دریافت کرد.
احمدینژاد: هر دست ناپاکی که به جغرافیای ایران دراز شود، قطع خواهد شد
محمود احمدینژاد، رئیسجمهور در سخنرانی خود در این مراسم با اشاره به اینکه نامگذاریهای تاریخی برگرفته از دو عامل مهم اقتدار و تمدن است، گفت: این طور نیست که عدهای بدون هیچ پیشینه تاریخی بتوانند اسمی را بر منطقهای بگذارند و اسامی تاریخی محصول تمدن و اقتدار است.
وی افزود: امروز نگران تغییر در جغرافیا نیستیم، گرچه بدخواهان ملتها و مستکبران علاقمند هستند با طرح موضوعاتی دغدغه خاطر و نگرانی ایجاد کند.
رئیسجمهور ادامه داد: دلیل نگران نبودن ما این نکته است که کسانی که به دنبال تغییر در جغرافیای این منطقه بودند با نگاه کردن به نقشه و دیدن عظمت ایران از آن پشیمان شدند، عدهای نیز اصرار بر تغییرات جغرافیایی دارند که ما می گوییم اشکالی ندارد، تاریخ را ورق خواهیم زد و باید هر ملتی هر چیزی که در گذشته داشته به او برگردانده شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر گونه تلاش در جهت تغییر جغرافیا با شکست و ننگ ابدی روبرو خواهد شد، افزود: ایران تنها یک نقشه جغرافیایی و یا یک نژاد نیست. ایران یک فرهنگ است، یک تمدن است و هر کجا که فرهنگ و ویژگیهای تمدن ایران در آن وجود داشته باشد، آنجا ایران است.
رئیسجمهور با اشاره به نامگذاری روز ملی خلیج فارس گفت: این نامگذاری تاکیدی بر فرهنگ و تمدن انسانی،الهی و همچنین عدالتجویی و صلحدوستی ملت ایران است.
احمدینژاد گفت: در طول تاریخ ملت ایران هیچ گاه به دنبال تسلط بر دیگران نبوده و اگر برخی با خیال تسلط بر منطقه، اختلاف افکنی کردند، با عظمت، عقلانیت و ایمان ملت ایران به زبالهدان تاریخ فرستاده شدند و ایران و خلیج فارس همواره باقی خواهند ماند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه ممکن است برخیها در اطراف و اکناف حرفهایی بزرگتر از دهان خود بزنند،گفت: آنها باید بدانند که هیچ گاه مدنیت، انسانیت و تمدن با پول نفت و درآمدهای نفتی ایجاد نمیشود. اقتدار و عزت از ناحیه این درآمدها به دست نمیآید، بلکه فرهنگ، مدنیت و اقتدار ملی از عمق جان یک ملت و باورهای آن بیرون میآید.
وی افزود: اگر برخیها تصور میکنند که میتوانند هویت و جایگاه ملت ایران را مورد هدف قرار دهند، اشتباه میکنند. ملت ایران همواره خواهان صلح و دوستی بوده است. تاریخ این مرز و بوم سرشار از تلاش و فداکاری برای استقرار صلح و عدالت در جهان بوده است.
رئیسجمهور گفت: عدالت و صلح همواره در تمدن ایران زمین بوده است و معلوم است هر دست ناپاکی که به خیال دستاندازی به جغرافیای ایران دراز شود نصیبی جز قطع شدن نخواهد برد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه ایران همواره لنگر صلح، عدالت و برادری در جهان بوده است، گفت: من از همه اساتید عزیز، هنرمندان و کسانی که به بهانه روز ملی خلیج فارس تلاش کردند،تقدیر میکنم، کسانی است که برای جاودانگی خلیج فارس فداکاری کردهاند و امیدوارم روز خلیج فارس بر تمام ملتها مبارک باشد.
رونماییهای رئیس جمهور
*محمود احمدینژاد رئیس جمهور از «کتاب خلیجفارس»، «تمبر روز ملی خلیجفارس» و «اطلس کشتیرانی خلیجفارس» رونمایی کرد.
قرائت پیام دبیرکل سازمان جهانی گردشگری
* منوچهر جهانیان، معاون گردشگری کشور، در این مراسم، متن پیام طالب ریفاعی، دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی را قرائت کرد که در بخشهایی از آن آمده بود: خلیج فارس دریای پهناوری است که پل ارتباطی ایران با دیگر کشورها نیز به شمار میرود و اشتراک ایران با دیگر کشورها در این دریا سبب شده است مردم بتوانند از آن در حوزه گردشگری دریایی استفاده کنند. جنوب غرب آسیا که ایران هم در این منطقه حضور دارد با بهرهگیری از آبهای خلیج فارس نقش موثری در گردشگری دریایی میتواند ایفا کند.
حاشیههای مراسم روز ملی خلیج فارس
* در مراسم روز ملی خلیج فارس مثل دیگر برنامههای این سازمان، موسیقی پای ثابت برنامه بود، از اجرای موسیقی محلی جنوبی تا اجرای ارکستر با خوانندگی «قاسم افشار». تعدادی از حضار، هنگام اجرای موسیقی جنوبی، فریاد میزدند که «شادش کن، شادش کن!»
* علیرغم آنکه حیاتی، مجری مراسم در بخش تقدیرها، بارها از مشایی برای حضور بر روی سن دعوت کرد اما مشایی روی سن حاضر نشد و رئیسجمهور نیز در سخنرانی خود گفت: لازم بود از برادر عزیزم آقای مشایی در اینجا بهره میبردیم، اما شرایط جوری است که از ایشان محروم شدیم و ایشان نپذیرفتند.
* احمدینژاد در این مراسم سخنرانی خود را با این جمله به پایان برد: «زندهباد ایران، زندهباد خلیجفارس، زندهباد پرچم توحید، عدالت و انسانیت.»
* حیاتی مجری برنامه برای گویندگی خبر ساعت 14 تلویزیون، اجرای برنامه را نیمه کاره رها کرد و بخش پایانی مراسم بدون حضور مجری برگزار شد.