بمب‌های شیمیایی که عراق در جنگ علیه ایران استفاده کرد را آلمانی‌ها ساختند؛ داروهای اصلی مصدومان بمب‌های شیمیایی نیز آلمانی است؛ داروهایی گران که این ‌روزها به‌ راحتی در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود.



به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،  غلام دلشاد جانباز 70 درصد در وبلاگ مظلومین شیمیایی ایران نوشت:

از تنگی نفس جانبازان چه ‌کسی خبر دارد؟ نفس‌هایم را دریابید من یک جانباز شیمیایی هستم؛ بمب‌های شیمیایی که عراق در جنگ علیه ایران استفاده کرد را آلمانی‌ها ساختند؛ داروهای اصلی مصدومان بمب‌های شیمیایی نیز آلمانی است؛ داروهایی گران که این ‌روزها به‌ راحتی در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود.

بعضی‌ها که شانس می‌آورند یا رابطه و آشنایی در بازار دارو دارند می‌توانند داروهای آلمانی خریداری کنند و آنها که ندارند باید با داروهای پاکستانی، هندی و چینی که عوارضشان، خود یک بیماری جدید و عذاب‌آور است سر کنند.

*آیا ما حق داریم از داروهای اصل استفاده کنیم؟

محمود قائمی یکی از جانبازان 70درصد شیمیایی درباره مشکلاتش در تهیه دارو گفت: سال 91 با تمام مشکلاتش به پایان رسید و در آستانه سال 92  باید دید با تشکیل فراکسیون مجلس ایثارگری آیا صدای مظلومیت جانبازان شیمیایی خردلی می‌شود یا به تحقق می رسد؛ آیا ما حق داریم برای راحت نفس کشیدن از داروهای اصلی استفاده کنیم؟

مدتی است بنیاد شهید و امور ایثارگران داروهای من را خودش تهیه می‌کند اما من باید بعد از ویزیت پزشک لیست داروها را برای تأیید به شرکت بیمه ببرم؛ درصورت تأیید بیمه، بنیاد شهید و امور ایثارگران از دو داروخانه‌ای که در تهران طرف قرارداد هستند داروها را تهیه می‌کند؛ تعداد داروخانه‌ها بیشتر از این بود ولی از آنجا که بیمه بدهی‌های قبلی خود به داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است، بسیاری از آنها قرارداد خود را با بیمه‌ها لغو کرده‌اند.

روندی که گفته شد، مستلزم 3 الی 4 روز دوندگی است؛ پس از آن باید دید آیا داروخانه همه داروهای ما را دارد یا نه؛ درصورتی که نداشت باید برای جایگزین‌کردن آن دوباره به پزشک مراجعه کرد و باز دوباره این مراحل را طی کرد.

وی با اشاره به اینکه یک جانباز 70درصد شیمیایی با دشواری‌های زیادی در رفت ‌و آمد و تنفس در شهر آلوده دست به گریبان است، افزود: داروهایی مثل اسپری سروتاید و سیمبیکورت آلمانی هستند که به راحتی در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شوند به همین دلیل پزشکان مجبورند داروهای مشابه هندی و پاکستانی که حنجره را تخریب می‌کند تجویز کنند.

* داروهای موجود عوارض دارد

یکی دیگر از جانبازان شیمیایی در تشریح مشکلات خود بیان کرد: بیمه همان فرانشیز داروهای معمولی را برای داروهای جانبازان شیمیایی پرداخت می‌کند و این در حالی است که اکثر داروهای جانبازان، خارجی بوده و تحت پوشش بیمه نیستند و قیمت بالایی دارند؛ بسیاری از این داروها در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شوند بنابراین پزشکان مجبورند با داروهای موجود بیمارانشان را ویزیت کنند که عوارض زیادی دارند.


منبع : فارس


برچسب ها: جانباز ، شیمیایی ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.