به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، رییس دانشگاه تبریز در این آیین خود باوری را یکی از ثمرات انقلاب اسلامی و درس امام راحل برای ملت ایران بیان کرد و گفت: امروزه ملت ایران در نتیجه این خود باوری و اعتماد به نفس قله های ترقی و پیشرفت را یکی پس از دیگری طی می کنند و نتایج این امر را می توان در رشد علمی کشورمان در عرصه های مختلف از جمله پزشکی، صنایع دفاع، هوا فضا،کشاورزی و نانو مشاهده نمود.
دکتر پرویز آژیده در ادامه با بیان اینکه همین پیشرفت ملت ایران، موجب خشم دشمنان گردیده است، تصریح کرد: استکبار جهانی با ترفندهای مختلف در صدد ضربه زدن به این نظام هستند ولی جوانان، اساتید و دانشمندان کشورمان با تلاش وکوشش و توکل به خداوند متعال در زمینه های مختلف توفیقات زیادی را بدست آورده و خواهند آورد.
رییس دانشگاه تبریز کلان نگری به مسایل را یکی دیگر عوامل موثر برای توسعه همه جانبه کشورمان در عرصه های مخلف بیان کرد و افزود: باید از ظرفیت ها، امکانات و داشته های خود به نحوه شایسته و بهینه برای سربلندی، عزت، رشد و آبادانی کشورمان استفاده کنیم.
به گفته وی با برگزاری این چنین نشست ها و مسابقات علمی در دانشگاه ها و با همفکری و اسفاده از تجربیات همدیگر، می توان موجب رشد علمی و شکوفایی رشته های تخصصی و فنی در مجامع علمی گردید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه در سالهای اخیر رنجیره توسعه علمی کشورمان در عرصه های مختلف شتاب بیشتری داشته، تصریح کرد: این امر در راستای تلاش اساتید، دانشجویان و جوانان کشورمان حاصل شده که باید همچنان در تولید علم و فناوری با توجه به نیاز روز جامعه ادامه داشته باشد.
دکتر علی رستمی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تولید علمی مفید و ارزشمندتر است که خروجی و دستاوردی داشته باشد، یاد آور شد: در این خصوص وقتی موفق می شویم که درکارهای علمی نوآوری داشته باشیم.
دکتر مهدی قاسمی کاکرودی، دبیر چهارمین دوره مسابقات ملی سرامیک ایران هم در این آیین تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه از طریق طرح مسائل و مشکلات صنعت در دانشگاه، آشنایی دانشجویان با روندهای ساخت و بررسی عوامل موثر در موضوع مسابقه براساس سرفصل ارائه شده در دانشگاه ها، بکارگیری عملی اصول علمی مهندسی سرامیک در ساخت، پخت و آزمون، باز تعریف مسأله در قالب مسائل کوچکتر، تمرین کارگروهی، ارتقاء کیفی توان مهندسی دانشجویان، ایجاد رقابت مثبت و درگیر نمودن کلیه مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و دانشجویان و محققان با استعداد وحضور دانشجویان مهندسی سرامیک در کنار هم و تبادل نظرات و پیشنهادات برای گسترش علم مواد در کشور را از جمله اهداف این دوره مسابقات برشمرد و گفت: چهارمین دوره مسابقات ملی سرامیک به عنوان تنها مسابقه تخصصی سرامیک در ایران به شمار می آید که توانسته به معنای واقعی کلمه تبدیل علم به عمل را عینیت بخشد.
وی در ادامه با بیان اینکه درکاربردهای متنوع سرامیک ها، توانایی بالای مواد برای مقاومت در برابر تنش های مکانیکی از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان مهمترین ویژگی سرامیک ها حائز اهمیت است و باید مورد ارزیابی قرار گیرد، تصریح کرد: از این رو ترغیب دانشجویان مراکز علمی و دانشگاهی جهت انجام پژوهش در این زمینه امری ضروری به نظر رسید و در این دوره استحکام خمشی سرامیک ها به عنوان مهمترین پارامتر نشان دهنده خواص مکانیکی سرامیک به عنوان موضوع مسابقه انتخاب شد.
به گفته وی برگزاری چنین مسابقاتی در ابعاد ملی یکی از روش هایی است که می تواند این پویایی را در جامعه دانشگاهی کشور ایجاد کرده و موجب رشد و جهت دهی دانشجویان در راستای مطالب علمی شود.
دبیر چهارمین دوره مسابقات ملی سرامیک ایران در ادامه با اشاره به کاربردهای علم این مواد گفت: ازکاربردهای فعلی این مواد می توان به ساینده ها، کاتالیست ها، پوشش ها، ضبط کننده های مغناطیسی، غشا، ضدآفتابها، چسب ها عوامل کنتر است MRI و تقویت کننده ها و پرکننده ها در موارد کامپوزیتی اشاره کرد./س