به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند ؛ ابراهیم عباسیان با اشاره به آغاز برداشت جو از مزارع بخش دستگردان طبس، اظهار داشت: جو یکی از سازگارترین غلات است که نسبت به گندم در برابر خشکی مقاومتر است، به طوری که در شرایطی که کاهش آب کشاورزی، تولید غلات را محدود میکند، مشکلی در تولید این محصول ایجاد نمیشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش دستگردان طبس سالها دچار خشکسالی است و محصول جو هم آب کمتری مصرف میکند و همچنین با توجه به تلفیق کشاورزی و دامپروری در این بخش، و از همه مهمتر افزایش قیمت خرید جو نسبت به گندم در چند سال اخیر بیشتر کشاورزان بخش دستگردان طبس به کشت جو روی آوردهاند.
مسئول مرکز جهاد کشاورزی بخش دستگردان طبس خاطرنشان کرد: امسال یک هزار و 150 هکتار از مزارع کشاورزی 140 روستای بخش دستگردان طبس زیر کشت محصول جو رفته که این میزان معادل حدود 45 درصد کل محصول جو کشت شده در شهرستان طبس است.
این مسئول عنوان کرد: پیشبینی میشود در سال جاری از هر هکتار جو، مقدار 2 هزار و 550 کیلوگرم محصول و در مجموع در بخش دستگردان مقدار 3 هزار تن دانه جو برداشت شود که این میزان در مقایسه با سال گذشته از 15 درصد افزایش برخوردار است.
عباسیان متذکر شد: جو محلی، چهار نوع جو مقاوم به شوری و کارون در کویر یا نصرت از انواع بذر جو کشت شده در بخش دستگردان طبس است که نوع کارون در کویر بیشترین سطح زیرکشت جو در این بخش را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: در بخش دستگردان روستاهای دهنو، توکلی، ملکآباد و سریگ در کشت محصول جو موفقتر هستند./ب