سوابق نقض حقوق‎بشر در کانادا به شدت مورد انتقاد اعضای سازمان‎ ملل متحد قرار گرفته است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تي‌وي، بر اساس این گزارش، ۸۳ کشور عضو سازمان‎ملل متحد اخیرا در جلسه شورای حقوق‎بشر این سازمان در ژنو، از نابرابری‎های اقتصادی، اعمال خشونت علیه زنان و همچنین رعایت نکردن حقوق بومیان در کانادا، به شدت ابراز نگرانی کرده‎اند.
در جریان دومین بررسی دوره‎ای جهانی در شورای حقوق بشر سازمان‎ملل، کانادا بار دیگر به تلاش‎ برای انجام تعهدات خود در قبال حقوق‎بشر فراخوانده شده است.
در جریان این نشست، همچنین از دولت کانادا خواسته شده است تا در خصوص عمل نکردن به تعهدات خود در این زمینه پاسخگو باشد.
شورای حقوق‎بشر سازمان‎ملل متحد در جریان نشست دوره‎ای پیشین خود در سال ۲۰۰۹ نیز به کانادا تذکر داده بود و متعاقب آن اوتاوا متعهد شده بود به نابرابری‎های اقتصادی و اجتماعی در این کشور رسیدگی خواهد کرد.
منتقدان بر این باورند که سیاست‎های اخیر دولت استفان هارپر نخست وزیر کانادا اوضاع را بیش از پیش برای شهروندان این کشور بدتر کرده است.
مایکل رابینسون یک تحلیل‎گر سیاسی در همین خصوص گفت: ما باید به این مسائل توجه کنیم. ما به نقض حقوق بشر محکوم شده‎ایم. ما سابقه قتل بومیان کشور را در کارنامه خود داریم و باید به خشونت پایان دهیم. ما باید صادق باشیم و مسولانه در این خصوص رفتار کنیم.
رابینسون در ادامه تصریح کرد: این یک روش دموکراتیک نیست بلکه در حقیقت رویه‎ای دیکتاتوری است و بنابراین تا زمانی که اینگونه رفتار می‎کنیم نباید انگشت اتهام خود را در رابطه با نقض حقوق‎بشر به سوی کشورهای دیگر نشانه رویم.
حدود ۵۰ گروه وابسته به جوامع مدنی و سازمان‎های وابسته به بومیان کانادایی، در اکتبر ۲۰۱۲ بیانیه‎ای را تسلیم شورای حقوق‎بشر سازمان‎ملل کرده و طی آن از روند پیشرفت دولت کانادا در زمینه عمل به تعهدات حقوق‎بشری، ابراز نگرانی کردند.
تحلیل‎گران بر این باورند که دولت کانادا به جای آن که به انتقادات مطرح شده از سوی اعضای سازمان‎ملل علیه اوتاوا توجه کند، قصد دارد که با انتقاد از سوابق حقوق‎بشری در کشورهای انتقاد کننده، توجه عموم را از حقیقت دور کند.
بر اساس گزارش‎ها، جان بایرد وزیر خارجه کانادا اخیرا از ورود گزارشگر ویژه سازمان‎ملل متحد در امور حقوق‎بشر بومیان، به این کشور جلوگیری کرده است.
تحولات اخیر در حالی اتفاق افتاده است که ۳ تا ۴ میلیون کانادایی در فقر زندگی می‎کنند و ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن دیگر از مردم این کشور نیز به طور مشهود بی‎خانمان هستند.
بر اساس گزارش‎های موجود، تقریبا ۴ میلیون تن از مردم کانادا نیز با گرسنگی دست و پنجه نرم می‎کنند.






اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار