وی افزود: فشارخون اگر به موقع درمان نشود ممکن است بیمار را نابینا، دچار قطعی پا و دست، دیابت، دیالیز و پیوند کلیه کند. بیماری فشارخون تا سال ها به صورت پنهان برای بیمار عارضه ایجاد می کند و خود را نشان نمی دهد.
قدردانی وزیر از جامعه شریف پرستاری
وزیر بهداشت ضمن قدردانی از جامعه شریف پرستاری به خاطر اجرای این طرح بزرگ ملی، ادامه داد: فشارخون علائم جدی ندارد بنابراین دوستان ما در جامعه شریف و زحمتکش پرستاری با کمک همکاران وزارت بهداشت این حرکت نمادین را انجام می دهند تا جامعه، جدی بودن این بیماری را درک کند و افراد صبر نکنند بیماری عوارض خود را نشان دهد بعد اقدام به درمان کنند.
وی افزود: در این طرح همچنین یکسری اطلاعات پایه را از افراد سی سال به بالای جامعه جمع آوری می کنیم که به عنوان گنجینه ای ذیقمت به بسترسازی برنامه پزشک خانواده کمک خواهد کرد.
دکتر طریقت منفرد بیان داشت: پرستاران با این کارشان جایگاه ارزشمندشان را برای اینگونه همکاری های ذیقیمت نشان می دهند. البته این طرح فقط محدود به این مقطع نمی شود بلکه شروع آن با بسیج زیبای جامعه پرستاری است ولی درآینده ادامه می یابد و پیگیری آن به مراتب مشکل تر از تشخیص فشارخون در افراد است.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت در آینده این طرح را ادامه می دهد تا به برنامه پزشک خانواده واگذار کند.
مردم فشارخون را جدی بگیرند
وی در پاسخ به این پرسش که چه توصیه ای به پرستاران و مردم در این طرح دارید، گفت: از پرستاران و سایر همکاران کمال تقدیر را دارم و از خدا می خواهم اجرشان را بدهد و از مردم هم خواهش می کنم اگر فشارخون بالا داشتند آن را جدی بگیرند، چون 20 درصد افراد جامعه فشارخون دارند و 50 درصد آنان از وجود فشارخونشان اطلاع ندارند و آنان هم که مطلع اند خوب درمان نمی شوند.
دکتر طریقت در پایان تاکید کرد: همه افراد به خصوص افرادی که فشارخون دارند به رژیم غذایی خود که از دارو مهم تر است به صورت ویژه توجه کنند که در صدر آن کم کردن استفاده از نمک یا قطع استفاده از نمک است./ع2