دولت فعلی پرکار بود
باهنر دولت احمدی نژاد را پرکارترین دولت عنوان کرد و گفت: دولت احمدی نژاد از دولت هاشمی هم پرکارتر بود و برای خدمت به مردم ولع داشت اما چون به کارها جامع نگر نگاه نمی کرد نعمت را تبدیل به نقمت کرد.
این نماینده مجلس یادآورشد: به احمدی نژاد گفتم 15 وزیر قدرتمند را وارد کابینه کن وی گفت: من سرباز می خواهم نه ژنرال، گفتم که وزارتخانه با سرباز نمی چرخد سردار و سرلشگر یعنی مدیر قدرتمند می خواهد و وزیر باید مدیرترین، مخلص ترین، مدبرترین فرد باشد چون رئیس جمهور که نمی تواند همه کارها را انجام دهد وزرا باید کارآمد باشند.
وی گفت: اگر ملتی کارهای بزرگ را به آدم های کوچک و کارهای کوچک را به آدمهای بزرگ بسپارد روی خوشبختی را نمی بیند و دستگاه را با سرباز انقلابی مومن و متدین نمی توان اداره کرد.
باهنر بنگاههای زودبازده را از دیگر نقاط ضعف دولت فعلی دانست و گفت: با راه اندازی بنگاهها بیش از 15 هزارمیلیارد تومان پول داده شد تا جوانان بنگاه راه بیندازند و مشغول کار شوند بدون آن که مدیریت، کارآمدی، تخصص، عوامل انسانی، مورد توجه قرار گیرد و در حالی که این حجم پول می توانست با طرح و برنامه و حساب و کتاب باشد و در تولید هزینه شود باعث شد بنگاههای اقتصادی بدهکار و تعطیل شوند.
لبخند و اخم دیپلماسی رابطه با کشورها
وی دیپلماسی و رابطه با کشورها را لبخند و اخم دانست و اظهارداشت: لبخند در حداکثری و اخم در حداقلی باید صورت گیرد زیرا قرار نیست با 200 کشور دعوا داشته باشیم در حالی که می توانیم تعامل و معامله بازرگانی داشته باشیم، حتی اگر با کشوری اختلاف داریم نباید به آنها بدو بیراه بگوییم و آموزه های دینی می گوید به بزرگان کفار و مشرکان هم نباید دشنام داد بلکه باید دیپلماسی فعال داشته باشیم.
باهنر بیان کرد: ممکن است با آمریکا 100 اختلاف هم داشته باشیم اما هم آمریکا و هم ایران منافعی دارند که اگر منافع ملی ایجاب کرد می توان مذاکره کرد و قطع رابطه با آمریکا واجب نیست و ارتباط با آن نیز حرام نیست به شرط آنکه این مذاکره به منافع ملی ما آسیب نزند.
نامزد احتمالی ریاست جمهوری یادآورشد: باید دولتی با تدبیر و معتقد به خرد جمعی روی کار بیاید و اگر کسی خرد جمعی را قبول نکند و هنگامی که رئیس جمهور شد دچار توهم شود که چون 20 میلیون رای آورده به اندازه 20 میلیون نفر می فهمد اشتباه است و اطرافیان ما هم باید پر از عقل و خرد باشند و کارها با برنامه پیش برود.
دولت به برنامه اعتقادی نداشت
باهنر با بیان خاطره ای از دوران ابتدایی فعالیت دولت تصریح کرد: در سال 84 به آقای احمدی نژاد گفتم چه برنامه ای برای اداره کشور دارید و ایشان گفت من برنامه ای ندارم و اگر در کشور به چیزی نیاز داشتیم می گوئیم هر کس می تواند آن را بسازد که ما گفتیم این کار درست نیست و داستان اینگونه شد.
وی اظهارداشت: در نیت خالصانه و ساده زیستی رئیس جمهور هیچ شکی نیست و شهادت می دهم در دوران ریاست جمهوری چیزی برای خود نیندوخت و از بیت المال برای خود برنداشت اما در حلقه های اطراف ایشان فساد هست که با یک همت بلند و یا حسین گفتن و خرد جمعی می توان با بهره گیری از امکانات موجود در طول 1.5 سال برخی مشکلات و در چشم انداز همه مسائل را حل کرد.
در اقتصاد عقب هستیم
باهنر گفت: با یک سری برنامه می توان رشد اقتصادی را ممکن کرد زیرا مسائل بین المللی بن بست ندارد و با یک دیپلماسی رسمی و برخی جاها غیر رسمی فعال می توان از مشکلات فارغ شد و عقب ماندگی اقتصاد را جبران کرد.
وی بیان کرد: هدفمندی یارانه ها پروژه ای اجتناب ناپذیر است و هر چقدر دیر شود مردم ضرر می کنند اما دو اختلاف بین مجلس و دولت هست اینکه می خواهند آن را یکباره اجرا کنند که ما گفتیم مردم تحمل آن را ندارند و باید در پنج سال اجرایی شود و دوم اینکه قرار بود 50 درصد یارانه ها به مردم، 30 درصد به تولید و 20 درصد در هزینه های عمرانی مصرف شود که دولت همه را به خانواده ها داد و از بانک مرکزی هم پنج هزار میلیارد تومان قرض کرد و به تولید هم چیزی نرسید.
باهنر یادآورشد: باید مرحله اول این طرح آسیب شناسی شود زیرا امروز برخی پشیمان هستند و می گویند یارانه نمی خواهیم تورم مانند گذشته شود و اگر امروز رئیس جمهور می گوید 250 هزار تومان به مردم بدهیم متاسفانه بقیه حرف را نمی زند که اگر این اتفاق بیفتد بنزین هشت برابر می شود و مردم باید از جیب دیگرشان 400 هزار تومان بپردازند و اگر گازوئیل لیتری دو هزار تومان شود دیگر کشاورزی و تولید می خوابد و باید فقط طلا بکاریم تا سودآور باشد و در این صورت نه خانوارها و نه بنگاهها طاقت آن را ندارند.
وی گفت: مبلغ فعلی یارانه باید ادامه یابد و قطع نشود اما به جای اضافه کردن آن می توان بخشی را به صورت خدمات ارائه کنیم و مثلا درمان را مجانی کنیم زیرا امروز یک بیماری قبلی و بیماری سرطان میلیون ها تومان هزینه دارد و مردم را از زندگی ساقط می کند.
حلقه انحراف خطرناک است
نامزد احتمالی ریاست جمهوری در مورد حلقه انحرافی در کشور هم گفت: یک حلقه انحرافی در کشور وجود دارد که اگر قدرت بگیرد خطرناک تر از فتنه است هر چند امروز این حلقه انحراف عددی نیست و باید در مورد خصوصیات آن بیشتر صحبت شود.
وی افزود: در انتخابات پیش رو باید کسی را انتخاب کنید که ضعف رئیس جمهور قبلی را نداشته باشد، رئیس جمهور آینده باید رجل سیاسی و مذهبی، مدیر و مدبر باشد و با برنامه و دیپلماسی تعاملی به اوضاع سرو سامان دهد./ک