به گزارش خ
برنگار باشگاه خبرنگاران مشهد این مادهی غذایی در عین ساده و سبک بودن سرشار از ویتامینها و مواد معدنی میباشد و جزو سبزیجات درجه یک برای لاغری و خوش اندامی است. علاوه بر اینها کدو هم خوشمزه است و هم این که به سادگی طبخ میشود. با ما همراه باشید تا بیشتر با ستارهی روزهای بهار و تابستان آشنا شوید.
کدو و خوش اندامی
خبر خوش برای کسانی که میخواهند لاغر شوند. هر 100 گرم کدو فقط 12 کیلوکالری دارد و برای همین میتوان کدو را قهرمان سبزیجات لاغری دانست. دلیل کم کالری بودن آن هم این است که حاوی 95 درصد آب میباشد. برای همین میتوان بدون ترس از چاقی از آن استفاده کرد و در عین حال هم قدمی در جهت خوش اندامی برداشت. البته یک شرط دارد. اینکه آن را آغشته به چربی و روغن زیاد و یا خامه و پنیر نکنید.
کدو گنجینهی مواد مغذی
کدو سرشار از مواد مغذی است. این قهرمان لاغری حاوی میزان قابل توجهی مواد معدنی به خصوص پتاسیم (مفید برای عضلات و قلب)، فسفر (برای سلامت استخوانها و دندانها)، منیزیم (لازم برای نقل و انتقالات عصبی، متابولیسم و غیره) و کلسیم (برای استحکام استخوانها) میباشد. مواد مغذی این مادهی غذایی به همین جا ختم نمیشود. کدو همچنین حاوی ویتامینهای مختلف مانند ویتامین C، A و ویتامینهای گروه B میباشد. فیبرهای موجود در کدو نیز برای دفع راحت بسیار مفید است.
کدو و آنتیاکسیدانهایش
کدو حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان مانند ترکیبات فنولیک، روتین، کاروتنوئیدها و غیره میباشد. این ترکیبات به بدن کمک میکنند تا با بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، بیماریهای مزمن و غیره به خوبی مقابله کند.
چند توصیه برای این که از تمام مواد مغذی کدو بهرهمند شوید:
* اول از همه توصیه میکنیم برای استفاده از این گنجینهی سلامتی از پخت طولانی مدت آن بپرهیزید.
* کدوهای تازه که سرشار از پکتین هستند را انتخاب کنید. پکتین فیبری است که گرسنگی را از بین میبرد و ضد اشتهاست. از این گذشته این فیبرها به دفع راحت از طریق روده ها کمک زیادی میکند.
* کدوهای باریک و بلند را انتخاب کنید. این کدوها در مقایسه با کدوهای بزرگ تخم کمتری دارند. توجه داشته باشید که کدو باید سنگین و توپر باشد.
* بهتر است که کدو را آبپز یا بخارپز کنید. در این صورت بیشترین میزان مواد معدنی و ویتامینها را خواهد داشت. همچنین میتوانید کدوها را در گریل یا باربکیو کباب کنید.
* همچنین میتوانید کدو را به صورت خام و رنده شده میل کنید. البته کدوها باید کاملاً تر و تازه باشند تا بشود آنها را به صورت خام خورد. میتوانید کدو را داخل ماست رنده کرده و نوش جان کنید.
* پوست کدوها را دور نیندازید. به خاطر این که پوست آن نیز سرشار از ویتامین است. اگر کدوی سرخ شده را دوست دارید حتماً پوست آنها را هم سرخ کنید. میتوانید کدوها را پوست کنده و پوستها را خرد کنید. بعد از آن که خود کدوها را سرخ کردید پوست آنها را هم سرخ کنید. خواهید دید که مخلوط آن با پوستهای سرخ کردهاش چقدر خوشمزه خواهد بود. البته توجه داشته باشید که فقط محصولات ارگانیک را میتوان با خیال راحت با پوست خورد. در غیر این صورت حتماً پوست کدو یا هر سبزی دیگر را قبل از آماده سازی و مصرف با دقت زیادی بشویید تا باقی ماندهی سموم و آفت کشها از روی آنها پاک شوند. /س