به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه انگلیسی "ساندی تایمز" نوشت: آثار تاریخی چند هزار ساله سوریه از این کشور قاچاق شده و در بازار سیاه لبنان به فروش می رسد.
ساندی تایمز تأکید کرد، خبرنگار این روزنامه در جریان تحقیقات محرمانه ای که در این زمینه انجام داده با پیشنهادهایی برای خرید دهها اثر تاریخی سوریه از جمله یک مجسمه مربوط به دوره رومی در قرن دوم میلادی مواجه شده است که ارزش آن به 1.4 میلیون پوند (حدود دو میلیون دلار) می رسد.
به گفته خبرنگار ساندی تایمز، این مجسمه نادر تاریخی در یکی از مناطق حاشیه ای بیروت به معرض فروش گذاشته شده است.
این روزنامه انگلیسی می افزاید: پنج نفر از کارشناسان باستان شناسی یونسکو و موزه انگلیس توانستند آثار تاریخی پیشنهاد شده به خبرنگار مذکور را شناسایی کنند.
کارشناسان مذکور خاطرنشان کردند، مجسمه به فروش گذاشته شده در بیروت به دوره امپراتوری روم و شهر پالمرا بازمی گردد که به عنوان یکی از آثار موجود در یک مکان باستانی جهانی در مرکز سوریه در یونسکو به ثبت رسیده است.
از سوی دیگر در ویدیویی که از تابستان سال گذشته بر روی اینترنت قرار دارد، غارت یکی از موزه های سوریه توسط افراد مسلح به تصویر کشیده شده است و در آن، چگونگی انتقال آثار تاریخی به داخل یک خودروی کوچک و پس از آن به مشتریان نشان داده می شود.
ساندی تایمز در ادامه خاطرنشان می کند خبرنگار این روزنامه که اقدام به این تحقیق کرده است، خودش را به عنوان خریدار آثار تاریخی معرفی کرده است و از جمله آثار عرضه شده به وی، چند مجسمه از دوره امپراتوری روم است که ارزش یکی از آنها به 600 هزار دلار و دیگری به 30 هزار دلار می رسد، و قدمت هر دو اثر به قرن سوم میلادی بازمی گردد.
یادآور می شود اینترپل بارها به دولت سوریه، یونسکو، پلیس لبنان و دولت های همسایه سوریه، درباره ضرورت مصادره آثار قاچاق شده سوریه تذکر داده بود.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، یک سوم موزه های سوریه به همراه 16 مکان تاریخی غارت شده و آثار درون آنها به سرقت رفته است. در همین راستا، یک کارشناس متخصص درباره آثار تاریخی، ارزش آثار به سرقت رفته را بیش از 1.25 میلیارد پوند انگلیس (حدود دو میلیارد دلار) ارزیابی کرده است.
دلالان آثار تاریخی سوریه، سنگ نوشته ها و آثار باستانی و مجسمه های طلایی این کشور را به فروش می رسانند و کارشناسان آثار باستانی با مشاهده تصاویر این آثار قاچاق شده اعلام کرده اند، آثار مذکور یا جعلی هستند و یا بسیار نادر و کمیاب می باشند.