وی بیان کرد: یلوه حنایی با نام علمی Crex crexپرنده ایست از راسته درناشکلانGruiformesوازتیره یلوهییان Rallidae . این پرنده در علفزارها و زیستگاههای دارای پوشش گیاهی نسبتا بلند و سرسبز دیده میشود.
بازگیر اظهار کرد: از آبهای راکد اجتناب میکند، با توجه به تکزی و منزوی بودن یلوه حنایی، مشاهده آن در طبیعت به سختی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: این پرنده در کشورهای منطقه مدیترانه و نیز کشورهای عربی پراکنش دارد، احتمالا در ترکیه زادآوری میکند اما در مورد تولیدمثل آن در سایر مناطق اطلاعات موثقی وجود ندارد.
این مقام مسوول یادآور شد: این گونه از نظر وضعیت حفاظتی در لیست سرخ (Red List)سال2011 اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت(IUCN) با تهدید کم(LC)قرار دارد.
وی تصریح کرد: از مهمترین دلایل کاهش جمعیت این گونه میتوان به تخریب زیستگاه، شکار بیرویه وعدم دسترسی آسان به مواد غذایی اشاره کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: کنترل شکار و صید و جلوگیری ازتخریب محلهای تولیدمثل این پرنده ضروری بنظر میرسد و نیازمند برنامه حفاظتی ویژه برای جلوگیری از وارد شدن در لیست گونههای در حال انقراض است.
بازگیراضافه کرد: در تاریخ 11 اردیبهشت 1392یلوه حنایی برای بار دیگر در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرمآباد مشاهده و شناسایی شد که یک قطعه از گونه مذکور پس از زندهگیری در محل حلقهگذاری و رهاسازی شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: با گزارش یلوه حنایی برای چندمین بار از استان به نظر میرسد منطقه پراکنش این گونه گستردهتر از تصورات قبلی باشد./س