از آنجایی که هم پدر و هم مادر هر دو سخت گرفتار و مشغول کار می‌باشند، به علت کمبود وقت، سعی می‌کنند با تهیه انواع غذاهای آماده و یا فست‌فودها گرسنگی کودکان خود را برطرف نمایند. بدین ترتیب، آنان بچه‌ها را به سمت خوردن غذاهای ناسالم ترغیب می‌کنند.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ در برخی از خانواده‌ها نیز بر سر انتخاب نوع غذا بین والدین و کودکان کشمکش وجود دارد، زیرا بچه‌ها ترجیح می‌دهند غذاهای فست‌فود بخورند در حالی که والدین از آن‌ها می‌خواهند مواد غذایی حاوی سبزیجات را که سالم‌ترند انتخاب کنند! غذاهای ناسالم و مضر برای کودکان بسیار زیاد می‌باشند و ما در اینجا برخی از آن‌ها را ذکر می‌کنیم.
 
اگر می‌خواهید کودکانتان به خوردن مواد غذایی سالم تشویق و ترغیب شوند، در ابتدا خود شما به عنوان والدین باید الگوی خوبی برای آن‌ها باشید، زیرا بچه‌ها الگوی غذا خوردن را از شما پدر و مادرها یاد می‌گیرند، اگر والدین شیوه زندگی سالمی داشته باشند، کودکان نیز از آن‌ها می‌آموزند.

اگر می‌خواهید غذای سالمی را در منزل آماده کنید از کودکان خود کمک بگیرید تا در این کارها با شما شریک شوند، زیرا در این صورت احتمال نخوردن غذایی که با همکاری خود آنان تهیه شده کمتر می‌شود.

غذاهای گوشتی آماده و هات‌داگ: کودکان غذاهایی مانند هات‌داگ، سوسیس دودی و انواع گوشت‌های فرآوری شده را دوست دارند. از طرفی این نوع غذاهای گوشتی آماده حاوی مواد سرطان‌زای نیتریت و نیترات، رنگ‌های مصنوعی، چربی‌های اشباع، سدیم (نمک) و مواد افزودنی می‌باشند. در تحقیق انجام شده، کودکانی که 12 بار در ماه هات‌داگ می‌خوردند، خطر ابتلا به کم‌خونی در آن‌ها افزایش یافته بود. غذاهای بسته‌بندی شده و آماده که دارای مواد گوشتی فرآوری شده می‌باشند، حاوی روغن‌های هیدروژنه و چربی فراوان هستند. این غذاهای ناسالم اکثر اوقات، یک وعده غذایی اصلی کودکان را در بیرون از منزل تشکیل می‌دهند.

انواع چیپس‌ها، حاوی سدیم و چربی‌های اشباع فراوانی می‌باشند. در برخی چیپس‌ها ماده سرطان‌زای «آکریل آمید» وجود دارد. می‌توانید انواع سبزیجات تازه و خردشده، پاپ کورن و سیب‌زمینی تنوری را جایگزین چیپس‌های مضر برای کودکان نمایید.

گوشت‌های تازه و فرآوری نشده، مانند گوشت مرغ، ماهی تن و یا سینه بوقلمون از غذاهای سالم برای کودکان می‌باشند. برای تهیه ساندویچ برای کودکان، از نان‌های سبوس‌دار و کامل استفاده نمایید.

آب‌میوه‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های طعم‌دار: کالری حاصل از آب‌میوه‌های مصنوعی از شکر و کربوهیدرات موجود در آن‌ها تأمین می‌شود. آب‌میوه‌ها فاقد فیبر می‌باشند، در حالی که یک میوه کامل سرشار از فیبر است. مصرف بیش از اندازه آب‌میوه‌ها، ممکن است منجر به چاقی و پوسیدگی دندان‌ها شود. بهترین کار، تهیه آب‌میوه از میوه‌های فصل در منزل می‌باشد. اهمیت نوشیدن آب را برای کودکان بازگو کنید و همیشه یک بطری کوچک آب همراه خود داشته باشند. اگر کودکان شما رغبتی به نوشیدن آب ساده ندارند، می‌توانید با افزودن چندین قطره از آب‌میوه مورد علاقه آنان به آب ساده، آنان را به نوشیدن آب ترغیب کنید. یکی دیگر از نوشیدنی‌های سالم برای کودکان، شیر کم‌چرب می‌باشد که سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین A می‌باشد.

پيتزا: مواد تشکیل‌دهنده اکثر پیتزاها، سوسیس و کالباس می‌باشد که حاوی ماده سرطان‌زای نیتریت و نیترات هستند. استفاده از پنیر پیتزا به مقدار فراوان، سبب می‌شود که پیتزا کالری زیادی داشته باشد. بهتر است پیتزا را در منزل تهیه کنید؛ از آرد سبوس‌دار برای تهیه خمیر استفاده نمایید و به جای استفاده از سوسیس و کالباس، از تکه‌های گوشت، مرغ، انواع سبزیجات و کمی پنیر پیتزا استفاده نمایید و آن را در فر تهیه کنید.
 
انـواع پاسـتیـل‌هـای ژلـه‌ای و میـــوه‌ای: این مواد ژله‌ای حاوی مقادیر زیادی شربت ذرت که فروکتوز بالایی دارد و همچنین رنگ‌های مصنوعی می‌باشند. اگر فرزندان شما، علاقه‌ای به خوردن میوه ندارند، می‌توانید آن‌ها را به طرق مختلف به کودکان خود بدهید، به طور مثال آن‌ها را فریزری کرده و سپس به کودکان بدهید. مثلاً دانه‌های انگور، آلبالو و یا گیلاس و یا تکه‌هایی از میوه‌هایی مانند هلو را فریزری کرده و سپس به کودکان بدهید. ممکن است بچه‌ها این میوه‌های فریزری را دوست داشته باشند.

سیب‌زمینـی سرخ‌کرده: سیب‌زمینی سرخ‌کرده، یکی دیگر از اسنک‌های مورد علاقه کودکان می‌باشد، در حالی که سیب‌زمینی سرخ‌کرده حاوی چربی فراوان، کالری زیاد و سدیم (نمک) فراوان بوده و با روغن‌های هیدروژنه که حاوی چربی‌های ترانس می‌باشند، سرخ می‌شوند. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهند مواد غذایی نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی در حرارت بالا، مواد سرطان‌زا به نام «آکریل آمید» تولید می‌کنند. می‌توانید به جای سیب‌زمینی سرخ‌کرده به کودکان خود، هویج و یا ساقه‌های نازک کرفس بدهید. سیب‌زمینی تنوری همراه با کمی روغن زیتون هم می‌تواند یک میان وعده سالم برای کودکان باشد.

چیپس سیب‌زمینی: انواع چیپس‌ها، حاوی سدیم و چربی‌های اشباع فراوانی می‌باشند. در برخی چیپس‌ها ماده سرطان‌زای «آکریل آمید» وجود دارد. می‌توانید انواع سبزیجات تازه و خردشده، پاپ کورن و سیب‌زمینی تنوری را جایگزین چیپس‌های مضر برای کودکان نمایید.
 
منبع: دنياي سلامت
برچسب ها: غذا ، کودک ، پیتزا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.