معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی از تولید 95 درصد محصولات غذایی مورد نیاز در داخل کشور خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، سجادی  در جلسه سالانه مدیران آب و خاک 32 سازمان جهادکشاورزی در سطح کشور با بیان اینکه امیدواریم نمایندگان مجلس اعتبار اختصاص یافته در بودجه سال 92 به بخش آب وخاک را تاییدو یا افزایش دهند افزود: در اجرای شبکه های فرعی عقب ماندگیهای زیادی در کشور وجود دارد و وزارت جهادکشاورزی برای عملیاتی ساختن آنها آمادگی کامل دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته در مقیاسه با سال های قبل، مشکل کم آبی مان بیشتر بود با این حال، صنعت کشاورزی روند خوبی داشته است.

سجادی دلایل رونق کشاورزی درسال 91 را سیستم آبیاری تحت فشار بیان کرد و گفت: در حدود 1 میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی ما به سیستم های مکانیزه آبیاری تحت فشار مجهزند و این خود باعث روند بهبود کشاورزی کشور است.

وی با بیان اینکه از اين مقدار 770 هزار هكتار از اراضي كشاورزي در دولت دهم زير پوشش سامانه آبياري تحت فشار قرار گرفته كه حاكي از نگاه ويژه دولت به بخش كشاورزي است افزود:620 هزار هكتار از اراضي فوق توسط وزارت جهادكشاورزي و380هزار هكتار توسط وزارت نيرو به سامانه آبياري تحت فشار مجهز شد.

سجادي مجموع اراضي زير پوشش شبكه آبياري فرعي در كشور را افزون بر 900هزار هكتار عنوان كرد و گفت:به منظور صرفه جويي در مصرف آب ، حدود 30 هزار كيلومتر عمليات لوله گذاري انتقال آب از چاه تا ابتداي مزرعه اجرا شد.

معاون آب وخاك و صنايع وزارت جهاد كشاورزي به نگاه ويژه دولت به طرح هاي زيربنايي در بخش كشاورزي اشاره كرد و گفت : در دولت نهم و دهم روند توسعه بخش كشاورزي در كشور شتاب گرفته است.

سجادی اجراي طرح هاي آبياري تحت فشار براي مصرف بهينه آب ، شبكه هاي فرعي ، قنات و انتقال آب با لوله را از اولويت هاي وزارت جهادكشاورزي برشمرد و افزود:از آنجا كه بيشترين مصرف آب در بخش كشاورزي است لذا برنامه ريزي شده تا با كاهش 50 درصدي مصرف آب در اين بخش ، 30 درصد به توليد محصولات كشاورزي افزوده شود.

وی افزود: در حال حاضر در کشور 610 هزار هکتار کانال سه و چهار شبکه فرعی داریم که طول لوله گذاری این کانال ها حدود 27 هزار کیلومتر است که از دهانه چاه تا نزدیکی مزارع، تجهیز شده است.

سجادی گفت: در کشور به طور میانگین برای هر هکتار اراضی کشاورزی 10 هزار متر مکعب آب مصرف می شود که با انجام طرح آبیاری تحت فشار، حداقل 40 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود.

وی افزود: باید توجه کرد که کشور ما در بیشتر فصول سال با مشکل کم آبی روبه روست و سعی ما بر این است با مکانیزه کردن سیستم های آبیاری و مصرف بهینه، کمک زیادی به کشاورزی کشور کنیم. معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه آمار نهایی ارائه شده نشان از توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار در دو سال گذشته دارد افزود: آذربایجان شرقی در سال گذشته رتبه نخست آبیاری تحت فشار را در سطح کشور داشته است که لازم می دانم در این خصوص از تلاشهای رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربایجان شرقی و مدیریت آب و خاک تشکر نمایم.

وی بابیان اینکه مأموريت وزارت جهادکشاورزي مأموريتي بسيارسنگين است چراکه امنيت غذايي وتوليد محصولات کشاورزي را برعهده دارد افزود: هم اکنون 95 درصد محصولات غذایی مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود و تنها بخش ناچیزی همچون کنجاله سویا و موز وارد می شود که امیدوارم با همدلی و مشارکت بتوانیم به خودکفایی صددرصدی در تولید محصولات کشاورزی نایل گردیم.

وی با بیان اینکه سیاست وزارت جهادکشاورزی بر تولید محصول سالم استوار گردیده است افزود: بایستی تولیدات بخش را به سوی تولید محصولات سالم و ارگانیک سوق دهیم تا محصولاتی که در اختیار جامعه قرار می‌گیرد عاری از سم و کودهای مضر باشد./س

 

برچسب ها: تولید ، محصولات ، غذایی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.