به گزارش خبرنگار
حوزه ادب باشگاه خبرنگاران حاضر در محل نشست سرای اهل قلم با موضوع انسان شناسی در ادبیات دفاع مقدس که با حضور جهانگیر خسرو شاهی و با حضور دکتر محمد بشیری صورت گرفت محمود بشیری گفت: آنچه که امروز به عنوان ادبیات از آن یاد می کنیم ارائه جریانات مختلف فرهنگی است.
وی ادامه داد: ادبیات داستانی دفاع مقدس دو ژانر اصلی دارد یکی ادبیات داستانی دفاع مقدس و دیگری ادبیات دینی و مذهبی است. البته این بدان معنا نیست که ادبیات دفاع مقدس دینی نیست بلکه اشاره به این دارد که این دو مقوله جدا از هم هستند.
بشیری افزود: در زمینه محور داستان های این دوره می توانیم ده مضمون اصلی و فرعی را شناسایی کنیم که به حوادث انقلاب اشاره و مرتبط با جریان دفاع مقدس است و با تمام این ها هنوز داستانی نوشته نشده که تعریف واقعی از ان زمان داشته باشد و صناعات ادبی و داستانی آن زمان را مطرح کرده باشد.
در ادامه جهانگیر خسرو شاهی افزود: تا امروز بسیاری زندگی نامه های داستانی در رابطه با شهیدان و پروژه های جنگی نوشته شده و امروز این رمان ها جنبه انتقادی به خود گرفته و سوالهایی را در رابطه با جنگ مطرح می کند.
وی افزود: این جلسه بیانگر رویکرد ده سال اول دفاع مقدس و ترسیم چشم انداز آن خواهد بود که امیدواریم در ادبیات دفاع مقدس شاهد آثاری باشیم که در خور دفاع مقدس باشد./ي2