به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، شاپور محمدی مدیر عامل بورس انرژی ، در جمع خبرنگاران گفت:بورس انرژی در 19 اسفند 91 فعالیت خود را با معاملات برق، زغال سنگ و قطران آغاز کرد و معاملات برق تا هفته اول سال جاری ادامه پیدا کرد و بعد از یک توقف کوتاه با تأمین نقدینگی مجدد وزارت نیرو معاملات این کالا در حجم و ارزش بالاتر از روز 17 اردیبهشت همزمان با افتتاح بورس انرژی از سر گرفته شد.
محمدی تاکید کرد: به موازت طرح راه اندازی صندوق های انرژی پیگیری های جدی در خصوص تجارت و خرده فروشی برق انجام گرفته است که بر این اساس فرد خریدار نه تولید کننده نه توزیع کننده و نه مصرف کننده عمده برق است اما به دلیل داشتن منابع مالی می تواند در نقش خریدار عمده ظاهر شود و سپس خرده فروشی کند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه نرخ تأمین مالی در کشور متفاوت است ورود این افراد به بازار معاملات برق فرصتی را برای تأمین و افزایش نقدینگی و کمک به افزایش حجم معاملات را فراهم می کنند.
وی اضافه کرد: معامله این کالاها در بورس انرژی مطلقاً اثر منفی در معاملات بورس کالا نمی گذارد و سازمان بورس قطعاً منافع سهامداران هر دو شرکت را مد نظر دارد و سازمان بورس این موضوع را طی هفته های آینده به صورت رسمی اعلام می کند.
محمدی درباره نفت و سایر مشتفات نفتی خارج از بورس گفت: همچنان پیگیر معاملات نفت خام با وزارت نفت و مهیا کردن بستر های لازم در این خصوص هستیم، اما به دلیل موانع و محددیت هایی این مهم تا کنون محقق نشده است اما تلاش ما این است که حتی در حجم کم معاملات نفت را در بورس انرژی داشته باشیم.
مدیر عامل چهارمین بورس انرژی درباره ضرورت اقتصادی سازی انرژی تأکید کرد: کشف قیمت صحیح لازمه اقتصادی سازی انرژی است و قیمت درست راهنمای تخصیص درست منابع مالی و دوری گزیدن از پایمال شدن منابع مالی و ثروت ملی است./عب