معاون دبیر کل امنیت ملی گفت: غربی ها ابزار و مدیریت حمله به ایران را ندارند.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، علی باقری، معاون دبیر کل امنیت ملی   در هتل جم مشهد به تحلیل و بررسی کتاب" امنیت ملی و دیپلماسی هسته" نوشته حسن روحانی پرداخت.

وی با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای از زمان سازندگی شروع شد و در زمان اصلاحات نیز ادامه داشت، گفت: بر اساس کتاب حسن روحانی، ایران در سوم شهریور 81 رسما اعلام می‌کند که آمادگی پذیرش پروتکل الحاقی را دارد، اما پس از پذیرش پروتکل کشورهای اروپایی به جای همکاری با ما، علیه ما بیانیه صادر می‌کنند و خواستار توقف کامل عملکردهای ما می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در توافقنامه سعدآباد ایران تمام آنچه که آنها از ما می‌خواستند را پذیرفت اما آنها هیچ تعهدی را به ما ندادند، تصریح کرد: آیا این مذاکره بوده است؟ آیا اینکه بعد از جلسه طرفین لبخند بزنند و با هم دست دهند مذاکره محسوب می‌شود؟

باقری با بیان اینکه دقیقا پنج روز بعد از این جلسه سه کشور اروپایی بار دیگر علیه ایران موضع می‌گیرند و بیانیه‌ای علیه ایران صادر می‌کنند، افزود: نقطه تاسف‌بار این است که با وجود عضویت ایران در شورای حکام، این توافقنامه‌ها با اجماع علیه ما تصویب شده است.

وی خاطر نشان کرد: در آن زمان تیم دیپلماسی منفعلانه عمل می‌کرد و از سالن اجلاس خارج می‌شد، ما خودمان با عملکرد خود باعث می‌شدیم که نگرانی آنها از برنامه هسته‌ای ایران افزایش یابد.

این دیپلمات هسته ای با بیان اینکه در شورای حکام 235 کشور عضو هستند که از این تعداد 21 عضو اروپایی و وابسته به غرب محسوب می‌شوند، ابراز کرد: صدور قطعنامه علیه ایران در آنجا کار سختی نیست، اما اینکه ما بتوانیم جلوی اجماع را نیز بگیریم کار سختی نبوده است، مانند آنچه که رد قطعنامه اخیر انجام شد و از 35 کشور عضو 10 کشور به قطعنامه رای ندادند.

وی اذعان کرد: بر اساس کتاب حسن روحانی ما هیچ‌گاه به طرف‌های غربی نگفته‌ایم ما که اینقدر با شما همکاری داریم لااقل اینقدر علیه ما قطعنامه صادر نکنید.

معاون دبیر کل امنیت ملی افزود: جلیلی در زمانی که سکان مذاکرات را در دست گرفت، در استانبول به طرف غربی گفت اگر می‌خواهید مذاکرات استمرار داشته باشد باید این مذاکرات مبنا داشته باشد و چون غربی‌ها هیچ مبنایی برای مذاکره نداشتند این جلسه بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت و طرفین حتی بدون دست دادن با یکدیگر از درب‌های جداگانه سالن اجلاس را ترک کردند.

وی با اشاره به اظهار نظر جلیلی در آن جلسه به اشتون، گفت: جلیلی به اشتون گفت هرگاه اراده‌ای صورت گرفت که حقوق ملت ایران را بپذیرید درب‌ها و تلفن‌ها به روی شما باز است.

باقری تصری کرد: در آلماتی یک برای اولین بار غربی‌ها مجبور شدند مطالبات خود را در سه محور درخواست‌ها، ما به ازاها و دوره زمانی مورد تغییر قرار دهند.

معاون دبیر کل امنیت ملی با اشاره به بررسی کتاب" امنیت ملی و دیپلماسی هسته" نوشته حسن روحانی، اظهار کرد: روحانی در صفحات 176، 177، 186، 294، 309، 798 و 801 کتابش می‌گوید که بر خلاف نظر رهبری عمل کرده است.

وی با بیان اینکه غربی‌ها خود به خوبی می‌دانند که نه ابزار حمله به ایران و نه توان مدیریت بعد از آن را ندارند، گفت: کسانی که مدعی هستند پس از رای آوردن در روند مذاکرات هسته‌ای به دنبال ایجاد تحول بنیادین هستند، اگر منظورشان از تحول بازگشت به روند قبلی مذاکرات در دوره‌های قبل است که نتیجه این موضوع برای مردم کاملا مشخص شده است.

وی یادآور شد: در هفته پیش رو بین جلیلی و اشتون مذاکراتی صورت خواهد گرفت که انتظار می‌رود در آن وعده‌های غربی‌ها در "آلماتی 2" مورد بررسی قرار بگیرد.

 

برچسب ها: معاون ، دبیر ، کل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.