به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل/ فاطمه رخشانی امروز در جریان بازدید از توسعه پزشک خانواده روستایی در اردبیل افزود: در کنار حفظ شأن و جایگاه پزشک عمومی به ویژه در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته ما به سرعت تفاهمنامه منعقده را در این زمینه ارسال میکنیم تا با اصلاح سرانه پزشک روستایی، آنها بتوانند از مزایای مورد نظر استفاده کنند.
وی گفت: ما باید با افزایش پرداخت سرانه پزشک عمومی رضایت او را فراهم کرده و از طریق دادن مشوقهای متنوع آنها را به ارائه خدمات در مناطق روستایی ترغیب و تشویق کنیم.
رخشانی خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر تعداد پزشکان مستقر ما در روستاها حدود6 هزار پزشک بوده که الان با یکهزار نفر ریزشی که در یک سال اخیر داشتیم این جمعیت به5 هزار و 100 پزشک کاهش یافته که در مناطق روستایی خدمات ارائه میکنند.
معاون وزیر بهداشت همچنین یادآور شد: قرار نیست پزشک عمومی که2 هزار و 500 نفر را تحت پوشش، مراقبت و ویزیت قرار میدهد روزانه 60 بیمار را معاینه کند بلکه ما بیشتر تاکیدمان بر مراقبت افراد تحت پوشش است تا آنها به بیماری و عوارض نامطلوب آن گرفتار نیایند.
رخشانی اصلاح و مراقبت را مهمترین رویکرد پزشک عمومی در نظام ارجاع برشمرد و افزود: به جای درمان و معاینههای متعدد، مراقبت درمانی و بهداشتی جزء اولویتها است.
وی در ادامه از تفویض اختیارات به استانها برای اعمال محدودیت و یا اختیارات گسترده در اجرای مناسب طرح پزشک خانواده خبر داد و افزود: ما به صورت رسمی سهم 45 درصدی پزشکان عمومی را ابلاغ نکردیم بلکه به صورت آزمایشی این سهم 45 درصدی را مطرح کردیم ولی به دلیل آن که در این زمینه بیمهها گلهمندی و نگرانیهای خود را ابراز کردند ما این سهم را به 35 درصد تعدیل کردیم/س