رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی در تولید سبزی و صیفی سالم در کشور پیشگام است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، محمدیان بابیان اینکه با برنامه‌ ریزیهای انجام یافته با رعایت اصول صحیح استفاده از ریزمغذی‌ها، کودهای آلی و حیوانی، آذربایجان شرقی رتبه اول تولید این محصول سالم را درسالهای اخیر به خود اختصاص داده است گفت: هدف عمده این سازمان رسیدن به تولید محصول سالم در استان است ودر این راه،علاوه بر هدایت کارشناسان استان، برای مصرف بهینه کودهای شیمیایی و به حداقل رساندن استفاده ازسموم شیمیایی، برنامه‌هایی تدوین کرده و در دستور اجرا قرار داده است.

وی با اشاره به برنامه توسعه کشت گلخانه‌ای سبزی وصیفی در استان افزود: با توجه به تجربیات حاصل شده از خشکسالی های ادواری درسالهای گذشته وهمچنین نیاز به تولید محصول سالم وکاهش هزینه‌های تولید برای مقابله با تورم اقتصادی، این سازمان کشت گلخانه‌ای را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده که در این خصوص وجود محصول در بازار در تمامی فصول و بخصوص در مناطقی که درگیر خشکسالی و سرمازدگی هستند، دقت و درستی این تفکر به اثبات رسیده است.

محمدیان ادامه داد: 5 هزارو 200 نفر بهره بردار در یک هزارو560 هکتار از اراضی استان به سبزی کاری مبادرت دارند وشهرستانهای تبریزبا437 هکتار، شبستربا300هکتاروسراب با220هکتار بیشترین میزان کشت سبزی رابه خوداختصاص داده اند. وی با اشاره به اینکه بایستی از صدور فله ای محصولات تولیدی شامل شاهي، تره، جعفري، ریحان، کاهو، کلم، اسفناج، گوجه فرنگی، هندوانه، خيار، خربزه، بادمجان، فلفل، سير، هويج، شلغم، تربچه، سیب‌زمینی وپیاز به خارج ازکشور جلوگیری شود گفت: اگر این محصولات به صورت سورتینگ و فراوری شده و با بسته‌ بندی مناسب صادرشود، علاوه بر جذب مشتری به دلیل بازارپسند بودن، ارزش افزوده بیشتری نصیب تولیدکنندگان و در نهایت اقتصاد استان خواهد کرد.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان گفت: کشت محصولات سبزی وصیفی به دلیل شرایط آب و هوایی خاص منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است ودر این میان، کشت بذورسبزی وصیفی، کشاورزان را درمدیریت زمان و انجام عملیات فنی مراحل تولید محدود کرده و دوره طولانی فصل کشت را محدود به یک یا 2 محصول می‌کند لذا کشاورزانی در این زمینه موفق خواهند بود که با کشت نشایی محصولات از زمین مرغوب خود حداکثر استفاده را برای تولید محصولات سبزی و صیفی به عمل آورند.

وی همچنین به مزایای کشت نشایی گلدانی اشاره کردو ادامه داد: از مزایای کشت نشای گلدانی می‎توان به مدیریت مصرف آب، مدیریت زمان و کشت چندین محصول در طول فصل، کاهش مصرف بذر، هزینه کارگری، بیماریها، مدیریت علفهای هرز، مدیریت تغذیه، پیش‌رسی، مکانیزاسیون ودرنهایت افزایش قیمت فروش ودرآمدکشاورزان اشاره کرد که در این راستا کشاورزان می‎توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به کارشناسان ترویج مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها مراجعه کنند./س

 

برچسب ها: سبزی ، صیفی ، سالم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.