دكتر سجاد رضوي، مدير كل و نظارت بر درمان مقررات بهداشت درگفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دخالت در امور درمان توسط دو دسته از افراد يعني غير پزشكان و خود پزشكان صورت مي گيرد. در حوزه غير پزشكان يكي از شايعترين نوع دخالت بحث طب سنتي است.در واقع يك سري از افراد دوره نديده و بدون دانش پزشكي اقدام به تشخيص و تجهيز داروهاي گياهان مي كنند كه ديده شده با تجويز غلط،مراجعه افراد به پزشك را به تعويق انداخته اند و زماني كه مشكل حاد و فرد دچار عارضه مي شود تازه به پزشك مراجعه مي كنند.
وي ادامه داد: گروه ديگر افرادي هستند كه در حوزه طب مكمل كار مي كنند و با بيان روشهاي درماني غير اصولي و داروهاي ساختگي اقدام به درمان مي كنند در همين راستا آئين نامه اي تهيه و به معاونت درمان و دانشگاههاي علوم پزشكي ارسال شده تا با اين نوع فعاليت ها برخورد شود.
وي با بيان اين كه با تاسيس دانشكده هايطب سنتي افراد دانش آموخته در اين خصوص آموزش مي بينند و خدمات طب سنتي را به صورت اصولي ارائه دهند اظهار داشت:برنامه هايي با سازمان غذا و دارو و دانشكده هاي طب سنتي براي ساماندهي افرادي كه در زمينه فروش و ارائه خدمات داروسازي سنتي فعاليت مي كنند ديده شده است.
سجاد رضوي با اشاره به اين كه گزارشاتي هم از تخلف توسط پزشكان داده مي شود تصريح كرد : برخي از پزشكان عمومي اقدام به ارائه خدماتي مي كنند كه دوره مصوب آن را نگذرانده اند كه اين امر در زمينه هاي زيبايي همچون تزريق بوتاكس،ژل، چاقي و لاغري ليزر بيشتر ديده مي شود،اگر يك پزشك عمومي بدون گذراندن دوره مصوب اقدام به انجام يك فعاليت درماني كند و بيمار دچار عارضه شود تخلف پزشك بسيار سنگين است و عواقب بعدي را براي فرد خواهد داشت.
سجاد رضوي با تاكيد بر اين كه افراد حتما براي مشكلات درماني خود به پزشكان متخصص و دوره ديده مراجعه كنند خاطر نشان كرد:هموطنان در صورت مشاهده فعاليت غيرقانوني و جدا از تخصص افراد يا پزشكان مي توانند از طريق سامانه 1490 به وزارت بهداشت اطلاع دهند تا بازرسين ما در اسرع وقت موضوع را پيگيري كنند.
مدير كل نظارت درمان وزارت بهداشت يادآور شد: در طي يك ماه نيم گذشته از سال 92، 550 تماس با سامانه 1490 صورت گرفته كه در زمينه اخذ وجوه خارج از تعرفه،عدم پاسخگويي در بيمارستان ها،كمبود تخت ICU،مشكلات دارويي و فعاليت غيرقانوني برخي از افراد در زمينه درمان بوده است/ ح