به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه گفت: شواهد و مستندات علمی نشان می دهد سالهای اولیه عمر در شکل گیری شخصیت ، هوش و رفتار اجتماعی بسیار تعیین کننده هستند .
دکتر فریبا مرادی افزود: بیشترین رشد هوشی در کودکان قبل از سن هشت سالگی است و اولین سالهای زندگی در رشد و تکامل نقش بسیار مهمی دارد و کودکانی که در این دوران مورد بی توجهی قرار گیرند در معرض ناتوانی یا تأخیر در تکامل قرار خواهند گرفت بنابراین سالها و ماههای اولیه زندگی مهم ترین سالهای سرمایه گذاری برای توسعه انسانی است.
وی بیان داشت: شواهد نشان می دهند در دنیا حدود 200میلیون کودک زیر پنج سال از رسیدن به حداکثر پتانسیل تکاملی خود باز می مانند و عمده ترین عوامل آنها قابل پیشگیری و مداخله می باشد.
دکتر مرادی گفت: غربالگری تکامل کودکان و شناسایی کودکان نیازمند می تواند منجر به کاهش نابرابری ها و دسترسی به عدالت در سلامت گردد.
وی افزود: مطالعات در سطح دنیا نشان داده است شیوع اختلالات تکامل کودکان حدود 10-12 درصد است که فقط 2-3% بدون انجام برنامه های غربالگری در جوامع تشخیص داده می شود در حالیکه اجرای برنامه های غربالگری تکامل منجر به شناسایی و مداخله زود هنگام بیش از 80% موارد می گردد.
مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی گفت: با اجرای برنامه غربالگری تکامل کودکان در استان فارس کلیه کودکان از سن دو ماهگی بر اساس برنامه بسته خدمتی مراقبت کودک سالم و در مرحله بعد با استفاده از تست های غربالگری تکامل کودکان در مقاطع مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت نیاز با ارجاع به متخصصان مربوطه تشخیص قطعی آنها مطرح و مداخلات مورد نیاز شروع می گردد .
وی ادامه داد: در این برنامه به کودکان در معرض خطر ابتلا به اختلالات تکاملی از جمله کودکان نارس ،کم وزن و کودکان بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه نوزادان توجه ویژه ای شده است.