به گزارش
گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، برای داشتن یک پوست زیبا باید رفتارهای مناسبی داشته باشید تا هیچگاه دچار مشکلات مختلف نشوید. استفاده از کرم های مختلف، پودرهای متفاوت و حتی ماسک های میوه ای و غیره مواردی هستند که برای زیباتر شدن پوست از آن ها استفاده می شود اما ویتامین ها را همیشه ما به باد فراموشی می سپاریم که چه مقدار می توانند برای سلامت پوست مفید باشند.
** ویتامین A و چروک ها محققان در پی آزمایشات مختلف متوجه شدند که ویتامین A نه تنها برای قوی شدن چشم ها مفید است بلکه می تواند به سلامت پوست نیز باری برساند از همین رو مشخص شد این ویتامین چروک ها را از بین برده، لکه های صورت را ناپدید می کند. این نتایج همه از بیش از 700 تحقیق معتبر به دست آمده است. پزشکان برای جذب میزان بیشتر ویتامین A از خوراکی هایی مانند اسفناج و هویچ بیشتر استفاده کنید.
** ویتامین C و لکه ها اولین ویتامینی که همیشه برای سلامتی بدن توصیه می شود همین ویتامین پرتقالی است که تنها به شکل و رنگ نارنجی در ذهن هر انسانی ثبت شده است. تحقیقات نشان می دهد این ویتامین می تواند لکه های پوست را از بین ببرد همچنین از پیر شدن پوست جلوگیری خواهد کرد. این ویتامین همچنین می تواند یکی از بهترین مدافعان پوست در برابر نور خورشید باشد که می توانید این ضد آفتاب خوشمزه را از مرکبات یا حتی گوجه و نحود فرنگی بدست آورید.
** ویتامین E ضدافتاب طبیعیاین روزها با نزدیک شدن به فصل تابستان خورشید بیش از پیش قصد خودنمایی دارد و اشعه های رنگارنگ خود را از جو گذرانده و به زمین می رساند اما در میان همه اشعه ها رنگ بنفش به نظر خیلی دوست دار پوست نیست پس باید با آن مقابله کرد. استفاده از ضد افتاب های شیمیایی یکی از این راه هاست اما بهترین گزینه می تواند استفاده از ویتامنی E باشد برای استفاده شما می توانید از ماسک های این ویتامین به صورت روزانه برای مدت 20 دقیقه استفاده کنید تا کاملا پوست ضد ضربه شود.
** ویتامین K وسیاهی های پوست یکی از مشکلاتی که برای مردم پیش می آید به وجود آمدن لکه های سیاه روی پوست همچنین سیاه شدن زیر چشم هستند که کمی پوست را از زیبایی قبلی خود خارج می کند. ویتامین K بهترین گزینه برای از بین بردن این مشکلات است چرا که تحقیقات نشان می دهد کرم ها حاوی ویتامین K خیلی سریعتر از آنچه می پندارید شما را بهبود می دهد.
آفتاب: تابش پرتو فرابنفش به پوست انسان باعث میشود که مادهای به نام دهیدروکلسترول با طی مراحلی در بدن در کلیه به ویتامین دی تبدیل شود. افراد با پوست روشنتر نسبت به تیرهترها میتوانند در مدت کمتری که زیر آفتاب ماندهاند نیاز خود به این ویتامین را تأمین کنند تقریباً تمام ویتامین دی مورد نیاز یک فرد، در مکانی که هوای آفتابی دارد از این طریق ساخته میشود.
منابع گیاهی: غلات و برخی سبزیجات و میوهجات.
منابع حیوانی: کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر، ماهی ساردین حاوی مقادیر زیادی از این نوع ویتامین هستند.
دریافت این ویتامین به صورت مصنوعی مثل کپسول و آمپول
منابع حاوی ویتامینE
این ویتامین تنها در منابع گیاهی و در منابع چربی حیوانی یافت میشود. موادی مثل روغنهای گیاهی مثل روغن آفتاب گردان و زیتون٬ ذرت و بادام٬ آجیل تازه (فندق٬ بادام٬ گردو)٬ اسفناج٬ کلم پیچ٬ سویا و سیب زمینی دارای مقادیری از این ویتامین میباشند. همچنین روغن جوانه گندم غنیترین ماده غذایی از لحاظ ویتامین ای میباشد. در میوههایی مثل هلو یا مارچوبه نیز به طور نسبی این ویتامین یافت میشود. به جز منابع طبیعی ویتامین ای به صورت مصنوعی و به شکل قرص و آمپول نیز در دسترس میباشد. میزان نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین ۷ تا ۹ میلی گرم میباشد. این دارو اعتیاد آور است
منابع ویتامین K
نیمی از ویتامین کا مورد نیاز بدن توسط باکتریها در روده خود انسان ساخته میشود. علاوه بر آن مواد غذایی شامل جعفری، کلم، اسفناج، گل کلم، زرده تخم مرغ، کاهو، چای سبز ٬ گوجه فرنگی٬ مارچوبه، کرفس، لوبیا سبز، شاهی، شلغم ٬ روغن سویا ٬ روغن کبد ماهی و برگ سبز و نخودسبز پختهاست. همچنین در شیر، گوشت و میوه جات به مقدار کم وجود دارد. میزان نیاز روزانه انسان به این ویتامین در مردان ۸۰ میکروگرم و در زنان ۶۵ میکروگرم است. مقداری از این ویتامین در کبد ذخیره میشود که جوابگوی نیاز یک هفته بدن انسان میباشد. خوردن سبزیهای پربرگ و تیره برگ برای دریافت این ویتامین سودمند است. همچنین چون این ویتامین محلول در چربی است، خوردن سس با سالاد باعث افزایش جذب این ویتامین میشود.
البته افرادی که از داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین که بیشتر برای بیماران قلبی - عروقی تجویز می شود، استفاده می کنند، مصرف زیاد غذاهای حاوی ویتامین کا می تواند تداخل ایجاد کند. بنابراین در این گونه افراد، مصرف غذاهای حاوی ویتامین کا باید متعادل و کم باشد و با مشورت پزشک معالج، میزان آنها مشخص گردد.
منابع حاوی ویتامین A
روغن جگر ماهی، هویج (در هویج مادهای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ میکند).
جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، کره تازه، قلوه
و در سبزیجات بیش از همه «جعفری، کدو، اسفناج، کاهو، شاهی»
و در میوهجات بیش از همه «خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو، پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ میباشد.
مگه امتحان کردی؟ این هارو باید خانوم ها جواب بدن نه شما