به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ کیوان هوشمند با بیان این مطلب افزود: به دلیل عدم نیاز به اسلحه و داشتن مهارتی خاص، بسیاری از چوپانان، افراد محلی و متخلفینی که سلاح در اختیار ندارند به راحتی به زنده گیری نوزادان حیات وحش می پردازند و همچنین با توجه به اینکه صدای شلیک گلوله ایجاد نمی شود و عدم آگاهی محیط بانان از حضور شکارچی در منطقه،این دسته از متخلفین به ندرت دستگیر می شوند.
به گفته وی، همچنین در این فصل در صورت شلیک به حیوانات ماده،بچه های کوچک آنها فرار نمی کنند، در کنار لاشه مادر خود می ایستند و به راحتی توسط شکارچیان اسیر می شوند. هوشمند اظهار داشت: زنده گیری نوزادان حیوانات وحشی لطمات جبران ناپذیری به طبیعت وارد می کند زیرا علاوه بر حذف یک گونه جانوری از طبیعت که سال ها می تواند زادآوری داشته و در ادامه نسل موثر باشد،در بسیاری از موارد در صورت زنده گیری بچه ها،عدم توانایی حیوان ماده در شیردهی موجب مرگ حیوان ماده می شود.
مدیر دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران تصریح کرد: نوزادان زنده گیری شده حیوانات وحشی حتی در صورت کشف و بازپس گیری از شکارچیان به دلیل تغذیه دستی، انس با انسان و عدم آموزش مهارت های لازم جهت زندگی در طبیعت، قابلیت بازگشت به عرصه های طبیعی را ندارند و به ناچار می بایست ادامه زندگی خود را در اسارت به سر ببرند.
وی افزود: هنوز چند روزی از شروع فصل زادآوری حیات وحش در کشور نگذشته است که کشف یک توله خرس زنده گیری شده از منزل شخصی یک متخلف در چهارمحال و بختیاری، دستگیری شکارچیان حامل دو بزغاله وحشی در شهرستان رامهرمز و کشف یک راس بره میش وحشی در اسفراین در کمتر از یک هفته، زنگ خطر را برای نوزادان تازه متولد شده حیات وحش در گوشه و کنار کشور به صدا درآورده است.
به اعتقاد هوشمند، میزان نامناسب جرائم صید و شکار و کمبود امکانات و نیروهای حفاظتی جهت کنترل عرصه های طبیعی در کنار ضعف فرهنگسازی در زمینه اهمیت حفظ گونه های جانوری در کشور مهمترین دلایل بروز چنین پدیده های است.
وی اظهار داشت: افزایش گشت و کنترل نیروهای یگان محیط زیست در زیستگاه ها، ایجاد پست های موقت و حضور شبانه روزی ماموران در مناطق تا زمانی که نوزادان حیوانات وحشی توانایی جسمی لازم را بدست آورند اقدامی موثر و ضروری در جهت کاهش وقوع پدیده زنده گیری است.