پرتو دهي گاما به منظور استرليزه كردن محصولات و افزايش ماندگاري مواد غذايي براي نخستين بار در كشور مورد استفاده واقع شد.

مهندس نوشين حاجي حسني كارشناس هسته اي در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت:‌ پرتوها به طور گسترده و موفقيت آميزي در صنعت ،‌كشاورزي ،‌علوم پزشكي و بخش هاي مختلف تحقيقاتي كاربرد دارند .

سرعت و راحتي فن آوري پرتودهي ،‌تاثير گذاري و همچنين عدم آسيب محصولات پرتو ديده از مزاياي استفاده از اين روش مي باشد.

وي بيان داشت: از اين رو با توجه به نيازهاي موجود در كشور و راستاي حمايت از سرمايه ملي براي اولين بار در ايران  روش پرتو دهي به مواد غذايي آغاز شد.

حاجي حسني گفت: براي از بين بردن باكتري هاي مضر و استرليزاسيون كردن محصولات كشاورزي و پزشكي ، افزايش ماندگاري محصولات غذايي ، افزايش باردهي در گياهاني مانند گندم از شتاب دهنده يا چشمه هاي گاما استفاده ميشود.

وي در ادامه گفت: اين جعبه ها از تمامي زوايا و فواصل مختلف در مجاورت چشمه گاما قرار ميگيرند و زماني كه در لازم را دريافت كردند از محيط ميز خارج مي شوند.

حاجي حسني تأكيد كرد: تمام محصولات غذايي و بسته بندي ها مي توانند پرتو دهي شوند و ميزان ماندگاري آنها افزايش يابد.

وي درپايان گفت: اين پرتو دهي به محصولات اثر منفي و مخربي براي سلامت مصرف كنندگان نداشته و باعث هيچ گونه جهش ژنتيكي در انسان ها نمي شود./ع2
برچسب ها: گاما ، پرتو ، پزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.