مهندس
نوشين حاجي حسني كارشناس هسته اي در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه
خبرنگاران گفت: پرتوها به طور گسترده و موفقيت آميزي در صنعت ،كشاورزي
،علوم پزشكي و بخش هاي مختلف تحقيقاتي كاربرد دارند .
سرعت و راحتي فن آوري پرتودهي ،تاثير گذاري و همچنين عدم آسيب محصولات پرتو ديده از مزاياي استفاده از اين روش مي باشد.
وي
بيان داشت: از اين رو با توجه به نيازهاي موجود در كشور و راستاي حمايت از
سرمايه ملي براي اولين بار در ايران روش پرتو دهي به مواد غذايي آغاز شد.
حاجي
حسني گفت: براي از بين بردن باكتري هاي مضر و استرليزاسيون كردن محصولات
كشاورزي و پزشكي ، افزايش ماندگاري محصولات غذايي ، افزايش باردهي در
گياهاني مانند گندم از شتاب دهنده يا چشمه هاي گاما استفاده ميشود.
وي
در ادامه گفت: اين جعبه ها از تمامي زوايا و فواصل مختلف در مجاورت چشمه
گاما قرار ميگيرند و زماني كه در لازم را دريافت كردند از محيط ميز خارج مي
شوند.
حاجي حسني تأكيد كرد: تمام محصولات غذايي و بسته بندي ها مي توانند پرتو دهي شوند و ميزان ماندگاري آنها افزايش يابد.
وي
درپايان گفت: اين پرتو دهي به محصولات اثر منفي و مخربي براي سلامت مصرف
كنندگان نداشته و باعث هيچ گونه جهش ژنتيكي در انسان ها نمي شود./ع2