سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: سال گذشته بیش از 19 میلیون تن انواع موادمعدنی از این مجتمع بندری به سایر بنادر دنیا صادر شده که نسبت به سال گذشته 4 میلیون تن افزایش داشته است.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاریگروه استانهاباشگاه خبرنگاران منطقه خلیج‌فارس، سید علی استیری اظهار کرد: این مواد معدنی که مازاد بر نیاز بازار است، علاوه بر اشتغالزایی و درآمدزایی برای بنادر کشورمان، نقش بنادر ایران را در زنجیره تامین کالا در خلیج‌فارس را دوچندان می‌کند.


وی از صادرات یک میلیون و 600 هزار تن موادمعدنی در فروردین سال جاری از بندر شهید رجایی خبر داد و افزود: سال گذشته 500 فروند کشتی تجاری انواع موادمعدنی را از بندر شهید رجایی به کشورهای دیگر صادر کردند که به لحاظ پهلوگیری کشتی نسبت به مدت مشابه سال قبل 170 فروند افزایش داشته است.


استیری اظهار کرد: این موادمعدنی شامل انواع سنگ آهن، سنگ گچ، کنستانتره مس، ذغال‌سنگ، سنگ کرومیت و اکسید آهن بوده که بصورت فله و کانتینر صادرشده است.


معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین افزود: با توجه به تغییر باگت‌های قدیمی و بهبود فیزیکی آنها سرعت بارگیری دو برابر شده و درحال حاضر مقدار عملیات به ازای هر هوک جرثقیل 700تن در 24 ساعت است.


عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور لایروبی‌های انجام شده تا عمق 15 متر، بهره‌وری 100 درصدی از ظرفیت هر 12 اسکله‌ی فله در این بندر و همچنین توسعه بخش خصوصی و افزایش تعداد شرکت‌ها به 36 شرکت در مساحت 200 هکتار را از مهمترین دلایل توسعه صادرات در مجتمع بندری شهیدرجایی عنوان کرد.


استیری با بیان اینکه بنادر ما هم‌اکنون این توانایی را دارند که در صورت نیاز با 30 درصد افزایش، توان صادرات را سالانه تا 25 میلیون تن انواع موادمعدنی افزایش دهد، اظهار کرد: آنچه در دستور کار قرار دارد توسعه تجهیزات بندری جهت پهلودهی کشتی‌هایی نسل جدید با ظرفیت 80 هزار تن در بزرگترین بندر تجاری کشور است.


وی در انتها نیز بیان کرد: تردد سالیانه بیش از 3000 فروند کشتی تجاری، تخلیه و باگیری بیش از 50 درصد صادرات و واردات کشور و مبادله کالا و ارتباط دریایی با بیش از 80 بندر جهان از ویژگی‌های منحصر به فرد بندر شهید رجایی است. /ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.