به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران محمد خادم اظهار کرد: تنبلی چشم یکی از علل نابینایی و کمبینایی خفیف تا شدید است به طوری که تنبلی چشم شایعترین علت نابینایی یک چشمی در افراد زیر 20 سال و دومین علامت کاهش بینایی در کودکان است.
وی ادامه داد: در صورت وجود تنبلی چشم، کاهش دید یکطرفه و گاهی دوطرفه است که حتی با اصلاح عیب انکساری و رفع مشکل ساختمانی چشم برطرف نمیشود و ادامه مییابد.
رئیس اداره بهزیستی بشرویه تصریح کرد: بیماری تنبلی چشم در سن سه تا شش سالگی به راحتی قابل تشخیص و درمان است و اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کم بینا و یا نابینا میشود.
خادم افزود: تنبلی چشم در بعضی موارد، عارضه یا علامت ظاهری یا تغییر فرم یا حالت چشم ندارد و با انجام تست و معاینه توسط مربیان، کارشناسان بیناییسنج و چشم پزشکان قابل تشخیص و درمان است.
وی عنوان کرد: برنامه غربالگری بینایی برای تشخیص زودهنگام تنبلی چشم و سایر اختلالهای بینایی در کودکان سه تا شش سال در کل کشور انجام میشود که در این راستا تعداد 940 کودک در این شهرستان مورد سنجش بینایی (طرح تنبلی چشم) قرار گرفتند.
رئیس اداره بهزیستی بشرویه اذعان داشت: در این طرح 74 کودک به صورت رایگان معاینه شدهاند و مبلغ 12 میلیون ریال به منظور کمک هزینه خرید عینک طبی و 9 میلیون ریال نیز برای هزینههای ایاب و ذهاب، چاپ فرم و تبلیغات به موسسه خیریه علیابن ابیطالب (ع) که مجری طرح بوده است، پرداخت شد.
خادم خاطرنشان کرد: همچنین نوزادان تازه متولد شده با دستگاه سنجش شنوایی معاینه شده و در صورت وجود مشکل در شنوایی آنها روند درمان پیگیری و هزینههای درمانی آنها پرداخت شده است.