به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گرگان ایرج موفق گفت: آمادگی لازم برای افزایش تعداد واحدهای صنعتی به 60 هزار واحد دارای پروانه در کشور وجود دارد.
وی، بیکاری را یکی از مشکلات مهم کشور عنوان کرد و افزود: این سازمان با حمایت از صنایع کوچک در راستای ایجاد اشتغال در کشور گام بر میدارد.
موفق گفت: این سازمان درصدد است تا بخشی از خدمات خود را به صنایع خارج از شهرکهای صنعتی هم ارائه دهد.
به گفته وی، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور در حد توان و با توجه به وضعیت اعتباری خود در این راستا عمل میکند.
موفق با بیان اینکه سال 1384 سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی با یکدیگر ادغام شدند، یکی از اهداف تأسیس سازمان جدید را سازماندهی بخش صنعت عنوان کرد.
وي همکاری شرکتهای آب، برق، گاز و مخابرات با شهرکهای صنعتی را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: انتقال زیرساختها به شهرکهای صنعتی قیمت تمام شده خدمات را برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها کاهش میدهد.
وی افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور از سال 1384 بیشتر به نقش خدمتگزاری خود عمل کرده است.
وی گفت: با توجه به حمایت مسئولان ارشد استان گلستان، شش درصد از اعتبارات این بخش به شرکت شهرکهای صنعتی استان اختصاص یافت.
موفق با تقدیر از مسئولان استان گلستان به ویژه جواد قناعت استاندار گلستان خواستار تداوم حمایتهای استانی از صنایع کوچک استان گلستان شد.
وی کشور يادآور شد: طبق توافق به عمل آمده بین این سازمان و اصناف، صنوف تولیدی در شهرکهای صنعتی مستقر میشوند.
به گفته وي از مجموع 700 هزار صنف تولیدی 470 هزار صنف شرایط استقرار در شهرکهای صنعتی را دارند.
وی خاطرنشان کرد: استقرار صنوف تولیدی در شهرکهای صنعتی یکی از برنامههای رئیس این سازمان بعد از ادغام دو وزارت وزارتخانه صنایع و معاون و بازرگانی بود که مورد تایید وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت.
موفق دلایل استقرار صنوف تولیدی در شهرکهای صنعتی را محدود بودن فضای صنوف تولیدی در سطح شهرها، مختل شدن نظم عمومی و ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه از فضاهای موجود شهرکهای صنعتی برای استقرار صنوف تولیدی باید استفاده شود، تاکید کرد: در صورت مواجهه با محدودیت فضا باید فضاهای جدید ایجاد شوند.
موفق یکی از برنامههای جدی این سازمان را کیفیسازی شهرکهای صنعتی و فعال کردن شهرکهای راکد عنوان کرد و گفت: از 910 شهرک صنعتی موجود در کشور 610 شهرک فعال هستند.
وی با بیان اینکه تمامی امکانات زیربنایی در این شهرکها وجود دارند، تاکید کرد: با نگاه استقرار صنوف تولیدی در شهرکهای صنعتی شهرکهای راکد باید فعال شوند.
وی اظهار داشت: ایجاد شهرک صنعتی جدید در دستور کار این سازمان قرار نداشته بلکه احداث شهرکهای صنعتی تخصصی در برنامه کاری این سازمان قرار دارد.
موفق ساخت شهرکهای تخصصی در زمینه پتروشیمی را یکی از موضوعات تخصصی مدنظر این سازمان عنوان کرد و افزود: احداث این شهرکها از صادرات مواد خام پتروشیمی جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 60 درصد محصولات خام پتروشیمی از کشور صادر میشوند که سهم اشتغال و سایر مزایای آن نصیب دیگر کشورها میشود.
وی افزود: طبق توافقنامهای که بین این سازمان و شرکت پتروشیمی امضا شده مقرر شد کارگروه مشترکی در این زمینه تشکیل و با سفر به استانها موضوع احداث شهرکهای صنعتی در کنار کارخانجات پتروشیمی را بررسی کنند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با اشاره به اینکه بدون شرکتهای استانی نمیتوان بر شهرکهای صنعتی نظارت کرد، اظهار داشت: شرکت شهرکهای صنعتی استانها بازوی اجرایی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور بوده و وجود آنها ضروری است. /س