به گزارش خبرگزاری گروه استانها باشگاه خبرنگاران سیدرضا ثقلینی درگفتگو باخبرنگاران گفت: باتوجه به شروع فصل گرما و درنتیجه گسترش فعالیت کنه های عامل بیماری،احتمال بروز بیماری در دام هایی نظیر گوسفند و بز، گاو و شترمرغ وجود دارد و درصورت بی احتیاطی درکشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان افزایش پیدا می کند.
وی افزود: نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دام ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سرد از جمله اقداماتی است که باید توسط مسئولین امر در خصوص پیشگیری از این بیماری انجام گیرد .
ثقلینی به مسئولین اداره کل دامپزشکی توصیه کرد: به بازرسی قبل وبعد ازکشتار دامها درکشتارگاهها توجه ویژه ای کنند.
رئیس نظام دامپزشکی استان افزود: بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته دربدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده ومخزن اصلی ویروس در طبیعت، کنه سخت عمدتاً از خانواده هیالوما است که درتمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسلهای بعد منتقل می شود.
وی عمده ترین راه های انتقال بیماری به انسان را تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و افزود: به همین دلیل لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و مراقب سلامتی خود و اعضای خانواده باشیم.
ثقلینی افزود: از دامداران می خواهیم قبل از هرگونه جابجایی دام ها سم پاشی بدن دام و اماکن دامی را مد نظر قرار داده و برای حمل و نقل دامها گواهی بهداشتی از شبکه های دامپزشکی اخذ کنند و در نگهداری دام ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی عمده ترین راههای پیشگیری از بیماری را ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، استفاده از وسایل ایمنی مانند کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سم پاشی دوره ای علیه انگل های خارجی دام اعلام کرد./ش