پايگاه تحليلي "المانيتور" در گزارش جديد خود تحت عنوان "نقش کليدي ايران براي موفقيت در کنفرانس ژنو 2" اذعان مي کند که براي رفع بحران سوريه هيچ راهي جز مذاکره قعال کشورهاي غربي و بخصوص آمريکا با ايران وجود ندارد و بدون مشارکت ايران اين منازعه پايان نخواهد يافت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از المانيتور ؛ اين پايگاه تحليلي با اذعان به اهميت نقش ايران براي شرکت در کنفرانس "ژنو 2" پيرامون بحران سوريه مي نويسد "برگزاري کنفرانس ژنو 2 بهترين فرصت براي حرکت در راستاي اعلام آتش بس از سوي طرفين درگير در سوريه و اغاز دوران گذار سياسي در ان کشور است. در اين ميان ايران نقشي کليدي ايفا مي کند و نياز مبرمي به حضور آن کشور در کنفرانس وجود دارد. "

جان کري" وزير امور خارجه و "سرگئي لاوروف" وزير امور خارجه روسيه در تاريخ 15 مه (25 ارديبهشت) در سوئد با يکديگر ديدار کردند و در مورد برگزاري کنفرانس ژنو 2 با يکديگر مذاکره نمودند. لاوروف يک روز پس از ديدار با جان کري در مصاحبه اي تلويزيوني خاطر نشان ساخت که در جريان برگزاري کنفرانس "ژنو 2" نمي توان کشوري چون ايران را ناديده گرفت. وي همچنين افزود که موقعيت جغرافيايي و سياسي منطقه مي طلبد که ايران نيز در اين کنفرانس حضور يابد و خاطر نشان ساخت که ايران يک بازيگر مهم خارجي در بحران سوريه است." 

اين پايگاه تحليلي در ادامه مي افزايد "برقراري آتش بس در سوريه بدون حضور و نقش جمهوري اسلامي ناممکن خواهد بود چرا که ايران از دولت اسد حمايت همه جانبه اي بعمل آورده است. در صورتيکه ايران در کنفرانس "ژنو 2" حضور نداشته باشد آن نشست به نتيجه اي مطلوب نخواهد رسيد." 

اين پايگاه تحليلي در ادامه اذعان مي کند که شاه کليد حل بحران سوريه و رسيدن به نتيجه اي مثبت در کنفرانس "ژنو 2" در دست ايران است و در اين باره مي افزايد "رسيدن به نتيجه اي مطلوب در کنفرانس ژنو 2 بدون حضور ايران در ان کنفرانس ناممکن خواهد بود.هيچ گونه آتش بس و انتقال قدرت مسالمت آميزي در سوريه بدون موافقت تهران روي نخواهد داد. حضور جمهوري اسلامي ايران و ساير قدرتهاي منطقه اي در کنفرانسي که با ابتکار آمريکا و روسيه و با ميزباني سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد مي تواند به دستيابي به روند مناسبي براي برقراري صلح در سوريه کمک نمايد." 

اين پايگاه تحليلي با اذعان به قدرت منطقه اي ايران مي افزايد "حضور ايران در اين کنفرانس ضروري است چرا که آن کشور توانايي ايجاد بي ثباتي در مرز رژيم صهيونيستي با لبنان را نيز دارد. همچنين ايران توانايي تاثير گذاري بر مرز سوريه و غزه با رژيم صهيونيستي را نيز دارد. در اين مورد "داوود شهاب" سخنگوي رسانه اي جنبش "جهاد اسلامي" در مصاحبه المانيتور اظهار داشت که حمايت ايران از جنبش "حماس" و "جهاد اسلامي" گسترده است. وي همچنين اظهار داشت که ايران از گروههاي مقاومت فلسطيني حمايت نيز بعمل مي آورد." 

اين پايگاه تحليلي در ادامه اذعان مي کند که کشورهاي غربي ياراي مقاومت در مقابل محور مقاومت را ندارند و در اين باره مي افزايد "در فقدان ديپلماسي و گفتگو حل بحران سوريه بسيار دشوارتر خواهد شد. کنفرانس "ژنو 2" بهترين فرصت به منظور جلوگيري از گسترش دامنه منازعه در سوريه است. قطعا بحران سوريه با آموزش دادن و تسليح تروريست هاي سوري پايان نخواهد يافت. در اين ميان گروههاي تروريست سوري مورد حمايت آمريکا قطعا توان مقاومت در مقابل محور مقاومت را نخواهند داشت. دولت آمريکا نيز خواهان حمله نظامي عليه سوريه نيست چرا که مي داند چنين اقدامي تبعات گسترده و سنيگين در پي خواهد داشت. در مقابل، بکارگيري ديپلماسي فعال کشورهاي غربي با ايران مي تواند به رفع بحران در سوريه کمک نمايد. 

برچسب ها: تحلیل ، ایران ، مذاکره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۵ آذر ۱۳۹۲
برای رفع اختلاف نظر بین دولت وگروههای سوریه می توان حق کاندیدا شدن اسد برای رئیس جمهوری را در یک انتخابات آزاد زیر نظر سازمان ملل به رای گذاشت.
آخرین اخبار