به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ حجتالاسلام سید لطفالله سپهر در نشست خبری اظهار کرد: جشنواره تئاتر مقاومت، حرکتی ارزشمند از سوی بچههای خرمشهر است.
وی افزود: جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر از سال 77 تا 79 در سطح شهرستان خرمشهر و از سال 79 تا 83 به صورت استانی برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خاطرنشان کرد: این جشنواره از 83 تا 86 بهصورت منطقهای درآمد و از سال 88 تا 90 به تقاضای استاندار از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این جشنواره به صورت ملی برگزار شد.
*جشنواره برای دومینبار به صورت بینالمللی برگزار میشود
سپهر تصریح کرد: امسال شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر برای دومینبار به صورت بینالمللی برگزار میشود.
وی افزود: دبیرخانه جشنواره مقاومت را در خود ادارهکل تأسیس و بعد از اختتامیه جشنواره سال گذشته، فعالیتهای جشنواره امسال را آغاز کردیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: فراخوان جشنواره را در سطح کشور ارسال کردیم که با استقبال بینظیر و کمنظیری روبهرو شده بود، به طوری که 220 گروه نمایشی آثار خود را به جشنواره ارسال کردند که 140 اثر در بخش صحنهای و 80 اثر در بخش خیابانی پذیرفته شد.
وی ادامه داد: در مجموع 12 اثر در بخش صحنه و 8 اثر در بخش خیابانی به بخشهای نهایی راه پیدا کردند.
*مشارکت 20 گروه نمایشی از 14 استان کشور
وی خاطرنشان کرد: برای اولین دوره، شاهد حضور 20 گروه نمایشی از 14 استان کشور در جشنواره خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش بینالمللی اثرهایی از عراق، سوریه و لبنان دریافت شده که بررسی شدهاند و قطعاً گروهی از آنها در جشنواره حضور پیدا خواهند کرد.
سپهر تصریح کرد: در سال آینده سیاستگذاری این ادارهکل بر این است متونی در اولویت قرار گیرد که به متون برگزیده بخش نمایشنامهنویسی جشنواره شانزدهم بپردازند تا این بخش فعال و تشویق شود.
وی از مشارکت چند دستگاه اجرایی برای برگزاری این جشنواره خبر داد و افزود: جشنواره امسال بهطور مشترک با همکاری استانداری و معاونت سیاسی اجتماعی، فرمانداری، صنایع خرمشهر و معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی است که اگر این مشارکت نبود، نمیتوانستیم جشنواره را برگزار کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در خصوص زمان آغاز به کار این جشنواره نیز گفت: افتتاحیه جشنواره در سوم خردادماه ساعت 10 صبح، و اختتامیه آن هفتم خرداد ساعت 18 در تالار خلیج فارس خرمشهر برگزار میشود.
*اضافه شدن دو بخش به جشنواره تئاتر مقاومت امسال
وی افزود: نکته قابل توجه جشنواره امسال این است که دو بخش به آن اضافه شده است، بخش خیابانی و نمایشنامهنویسی است.
سپهر تصریح کرد: امسال 80 اثر نمایشنامهنویسی به دبیرخانه ارسال شد و در نهایت پنج اثر برگزیده و انتخاب شده است، که از آنها در اختتامیه تجلیل به عمل خواهد آمد.
*داوران جشنواره مقاومت امسال
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ادامه اظهار داشت: برای اولینبار داوران تئاتر بخش نمایشنامهنویسی جشنواره، بومی هستند هدف این بوده است که این افراد نیروهای پختهای برای تئاتر کشور شوند.
وی ادامه داد: هیئت داوران بخش نمایشنامهنویسی، مرتضی سخاوت، مهرداد بهزاد و سید صادق فاضلی و داورهای بخش صحنهای عبدالمجید حیاتی، حشمتالله قاسمی و علی اصغر شادروان هستند.
*رونمایی از فیلم سردار هور و کتاب چهار سال سینمای خوزستان
یکی از نکات قابل توجه اختتامیه جشنواره امسال که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود رونمایی از فیلم شهید علی هاشمی سردار هور و کتاب چهل سال سینمای خوزستان تألیف علی نقی طاهری، خواهد بود.
* جشنواره مقاومت از مطالبات مردم و نیازمندیهای حوزههای تئاتری
وی در ادامه خاطرنشان کرد: 73 درصد شهدا در این استان به درجه رفیع شهادت رسیدند، برگزاری جشنواره مقاومت از مطالبات مردم و نیازمندیهای حوزههای تئاتری در استان خوزستان است.
سپهر تصریح کرد: رسانهها، خبرگزاریها و مطبوعات استان خوزستان به فتح خرمشهر به طور ویژهای بپردازند تا به فضل پروردگار، هر سال شاهد برگزاری جشنواره باشیم.
* خوزستان تئاتر برتر و زندهای دارد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: 50 گروه نمایشی رسمی شناسنامهدار رسماً در استان که در هیچ استانی در کشور این تعداد گروه را نداریم به همین دلیل سالانه 13 جشنواره تئاتر منطقه ای محلی استانی و غیره داریم تئاتر استان خوزستان حقیقتاً تئاتر برتر، زاینده و زندهای دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تنها استانی هستیم که در کشور جشنواره ویژه تئاتر بانوان برگزار کردهایم که همه مسئولان آن از دبیر اجرایی تا عوامل فنی و بازیگران همه خانم هستند که سال گذشته در شادگان برگزار شد و امسال هم برگزار خواهد شد./س