به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علیرضا ضیغمی در خصوص چهار پروژه بنزینسازی تا پایان سالجاری گفت: با اجرای این پروژه ها 4.1 میلیون لیتر به تولید پالایشگاه اصفهان، 1.1 میلیون لیتر به تولید پالایشگاه تبریز، 1.6 میلیون لیتر به تولید پالایشگاه لاوان و 3.1 میلیون لیتر به تولید پالایشگاه بندرعباس در بخش بنزین اضافه می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، تولید بنزین در سال 91 را بطور میانگین ۶۱،۴ میلیون لیتر و مصرف آن را روزانه۶۳،۴ میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: رکورد مصرف بنزین در 12 فروردین امسال 98 میلیون لیتر ثبت شد و در 17 روز اول فروردین به طور میانگین بیش از 74 میلیون لیتر در روز بنزین تولید شد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته ۹۴،۵ میلیون لیتر در روز مصرف نفت و گاز و ۹۲،۵ میلیون لیتر در روز تولید نفت و گاز داشتیم که فاصله تولید تا مصرف از ذخایر قبلی و گازوئیل پتروشیمیها تامین شد.
وی از افزایش تولید بنزین به 70 میلیون لیتر در روز در سال جاری خبر داد و گفت: قبل از اجرای پروژه های پالایشگاهی، تولید بنزین پایه در کشور 44 میلیون لیتر بود که امروز این رقم به 61.4 میلیون لیتر در روز رسیده است.
معاون وزیر نفت تولید بنزین در سال گذشته را 61.4 میلیون لیتر در روز و مصرف این فرآورده نفتی را 63.4 میلیون لیتر در روز عنوان کرد.
ضیغمی تصریح کرد: در سال 91 روزانه 94.5 میلیون لیتر گازوئیل در پالایشگاه های کشور تولید و 96 میلیون لیتر به مصرف رسید.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف در بخش نیروگاهی صورت گرفته است گفت: در سال 91 جمعاً 23 میلیارد لیتر فراورده نفتی به بخش نیروگاهی ارسال شد؛ این در حالی است که در سال 90 19.8 میلیارد لیتر فراورده به نیروگاه ها عرضه شده بود.
ضیغمی سهم گازوئیل در تامین سوخت نیروگاه ها را 8.2 میلیارد لیتر و سهم نفت کوره را 15 میلیارد لیتر در سال گذشته اعلام کرده است.
در حال حاضر ظرفیت تولید بنزین ایران به بیش از 66 میلیون لیتر در روز رسیده است که باید این ظرفیت تا پایان سالجاری با بهره برداری از چهار طرح جدید از مرز 70 میلیون لیتر در روز عبور می کند.
همزمان با افزایش ظرفیت تولید بنزین به عنوان یک محصول نفتی پرطرفدار در داخل کشور، ارتقای عدد اکتان، درجه آرام سوزی، حذف ترکیبات حلقوی همچون آروماتیک ها و کاهش گوگرد یکی از برنامه های کلان صنعت نفت در سالجاری است.
بر این اساس باید کیفیت بیش از 70 درصد بنزین تولیدی پالایشگاهها به استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا افزایش یابد که در این صورت در سالجاری باید دست کم روزانه 35 تا 50 میلیون لیتر بنزین تولیدی با استاندارد یورو 4 و 5 در جایگاههای سوخت عرضه شود.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه پیش از این 4 هزار و 987 تن ال پی جی در مجتمع های پالایشگاهی کشور تولید می شد، گفت: با افزایش تولید توان صادرات یک هزار تن ال پی جی در کشور ایجاد شده است.
علیرضا ضیغمی در ادامه در خصوص زمان بندی راه اندازی و افتتاح این 4 طرح جدید پالایشگاهی، توضیح داد: هم اکنون مراحل ساختمان و نصب در سه طرح بنزین سازی پالایشگاه نفت اصفهان، تبریز و لاوان به پایان رسیده و پیش بینی می شود تا اویل هفته تیر ماه طرحهای بنزین سازی و ارتقای كیفیت سه پالایشگاه اصفهان، لاوان و تبریز با ظرفیت نهایی روزانه 6 میلیون لیتر در مدار بهره بردایر قرار بگیرند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچنین ظرفیت طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس را حدود 3.5 میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: این طرح هم در نیمه دم سالجاری وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
ضیغمی گفت: در شروع برنامه پنجم در سال 89 روزانه یک میلیون و 695 هزار بشکه نفت وارد پالایشگاه ها میشد که این رقم یک میلیون و 850 هزار بشکه در روز رسیده است.
وی اضافه کرد: تولید بنزین که در شروع برنامه پنجم 55 میلیون لیتر در روز بود تا پایان برنامه با احتساب ستاره خلیج فارس به 116 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
وی تاکید کرد: در سال 92 تولید بنزین یورو 4 و یورو 5 روزانه به 52 میلیون لیتر میرسد که 3 میلیون لیتر آن در آبادان، 3 میلیون لیتر در تهران، 16 میلیون لیتر در شازند، ۲،۹ میلیون لیتر در لاوان،۳،۸ میلیون لیتر در تبریز، 11 میلیون لیتر در اصفهان و ۱۲،۴ میلیون لیتر در بندرعباس خواهد بود.
معاون وزیر نفت افزود: تا پایان سال 92 در جمع 40 میلیون لیتر گازوئیل یورو 4 و یورو 5 تولید خواهد شد که در تهران ۱۱،۵ میلیون لیتر، در اراک۱۱،۲ میلیون لیتر، در بندرعباس 12 میلیون لیتر و در لاوان 2/2 میلیون لیتر خواهد بود و پالایشگاه بندرعباس 5/5 میلیون لیتر بنزین یورو 2 نیز تولید میکند.
ضیغمی گفت: در تولید نفت گاز 2 پروژه اصفهان و آبادان را به عنوان تثبیت تولید خواهیم داشت که باعث افزایش تولید بنزین و تبدیل نفت و گاز به استاندارد یورو 4 خواهد شد.