به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، استاد اقتصاد دانشگاه هاي قم در اين نشست گفت: بررسی برنامههای توسعه بعد از انقلاب روشن مینماید که تئوری سرمایه اجتماعی در اندیشه دینی علیرغم نقش کلیدی آن در توسعه اقتصادی، در برنامههای توسعه مورد توجه واقع نشده و در این خصوص دستاورد روشنی را به همراه ندارد.
حجت الاسلام نظرپور در سومين نشست تخصصي هم انديشي توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني در مركز تحقيقات اسلامي مجلس خاطرنشان كرد: این در حالی است که سند چشمانداز بیستساله کشور، یکی از ویژگیهای توسعه ایران به لحاظ اجتماعی را دستیابی به سرمایه اجتماعی بالا عنوان میکند.
وي ادامه داد: مفهوم سرمایه یکی از غنیترین چارچوبهای تبیینی در ملاحظات جامعهشناختی و اقتصادی معاصر است به طوری که دستیابی به رشد و توسعه مستلزم به کارگیری و بهرهبرداری بهینه از انواع سرمایه است.
حجت الاسلام نظرپور گفت: پیام سالانه رهبر معظم انقلاب اسلامی آنجا که بر حمایت از کار و سرمایه ایرانی تاکید میکند، بر نقش کلیدی سرمایه، در فرآیند پیشرفت اجتماعی- اقتصادی نظر دارد.
وي ادامه داد: اصولاً سرمایه به طور مطلق از دید اقتصادی، عنصر پیشبرنده است، البته سرمایه به طور سنتی عمدتاً شامل سرمایههای فیزیکی (ماشینآلات، کارخانجات، ساختمانها، ابزار و تجهیزات) و سرمایههای مالی (بازار پول و بازار اوراق بهادار) میشد.
نظرپور اضافه كرد: بنابراین شاید بتوان پذیرش نقش سرمایه اجتماعی در روند رشد و توسعه را به عنوان سومین حلقه از حلقات تکاملی سرمایه تلقی نمود.
ششمين نشست تخصصي هم انديشي توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني و سومين نشست ارائه مقالات اقتصادي، در مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي برگزار شد./س