دانه‌های گلپر خواص درمانی یا تغذیه‌ای هم دارند؟

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، گلپر خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدنفخ بالایی دارد و معمولاً همراه با مواد غذایی نفاخ مثل باقلا استفاده می‌شود. دانه‌های گلپر خاصیت تقویت‌کنندگی معده هم دارند و هضم‌کننده خوبی هستند. افرادی که معده ضعیف یا تنبلی دارند، می‌توانند از پودر گلپر به عنوان ادویه در غذا استفاده کنند.
اسانس دانه‌های گلپر خاصیت ضدمیکروبی دارد و همانند سیر و پیاز شوینده معده محسوب می‌شود. از این ادویه به عنوان نگه‌دارنده مواد غذایی از فساد نیز استفاده می‌شود.
متأسفانه با توجه به اینکه این گیاه فقط در ایران آن هم در نواحی خاصی می‌روید، مطالعه چندانی روی اسانس آن انجام نشده و در مورد سایر خواص این گیاه نیز اطلاعاتی در دسترس نیست.

آیا این موضوع درست است که برخی افراد به گلپر حساسیت دارند و با مصرف آن کهیر می‌زنند؟
کلاً گیاهان خانواده جعفری می‌توانند ترکیب‌های کومارینی داشته باشند که برای برخی افراد حساسیت‌زاست و مشکلات نوری روی پوست ایجاد می‌کند. یعنی فردی که به این گیاهان حساسیت دارد، در اثر مصرف یا تماس پوستی با آن‌ها و قرار گرفتن در آفتاب، دچار لک‌های پوستی قهوه‌ای، قرمز یا تاولی می‌شود که گاه خارش دارد. البته درصد کمی از افراد به ترکیب‌های کومارینی حساس هستند اما به هر حال اگر فردی در اولین تماس با گلپر یا سایر گیاهان چتری یا مصرف آن‌ها این نوع حساسیت را مشاهده کرد، دیگر نباید این گیاهان را مصرف کند زیرا با مصرف بیش از یک بار ممکن است حساسیت افزایش یابد و لک‌ها یا تاول‌ها تمام بدن را فرا بگیرند.

برای نگهداری بلندمدت دانه‌های گلپر باید آن‌ها را پودر کنیم؟
بهتر است دانه گلپر را تا هنگام مصرف پودر نکنیم البته این در مورد تمام دانه‌های گیاهان خانواده جعفری مثل زیره، رازیانه و گشنیز صدق می‌کند زیرا اسانس در دانه گیاهان محبوس است و اگر آن‌ها را در شرایط درست نگهداری کنیم، تا 3-2 سال قابل استفاده‌اند اما وقتی دانه‌ها پودر می‌شود، اسانس آن‌ها به سرعت تبخیر می‌شود و خاصیتش را از دست می‌دهد و دوام آن‌ها در شرایط مناسب نگهداری به 6 ماه می‌رسد. البته بهتر است دانه‌ها را هنگام مصرف یا حداکثر یکی دو هفته قبل از مصرف پودر کرد.

دانه‌های گلپر را در چه ظرفی و در چه دمایی نگهداری کنیم؟
شیشه‌های رنگی تیره یا ظروف فلزی با در محکم، بهترین ظروف برای نگهداری دانه‌های اسانس‌دار هستند. دانه‌ها را باید در مکانی دور از رطوبت و نور نگهداری کرد. بدترین ظروف برای نگهداری دانه‌های اسانس‌دار، ظروف پلاستیکی است. اندازه ظرف نیز باید با حجم ادویه متناسب باشد زیرا هوای داخل ظرف می‌تواند باعث اکسیده شدن اسانس شود و بو و خاصیت آن را تغییر دهد./ب

برچسب ها: گلپر ، خواص ، دارویی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۹
Iran (Islamic Republic of)
محمد حسین
۱۱:۵۳ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
خوب بود تشکر
Iran (Islamic Republic of)
اقاپور
۱۹:۳۸ ۱۰ اسفند ۱۳۹۸
lاز طفولیت یعنی هفتاد سال از گلپر استفادهمیکنم و لذت میبرم غالبا دمنوش و با باقلا و لوبیا استفاده میکنم
United States of America
کوروش
۰۱:۲۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۹ فروردين ۱۳۹۷
بدم نبود
Iran (Islamic Republic of)
غزاله
۱۳:۱۰ ۲۹ فروردين ۱۳۹۷
ممنون از اطلاعات خوبی ک در اختیار ما میذارین.لااااایک
Iran (Islamic Republic of)
Ahmad
۲۲:۴۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
Nicccccccc. خیلی عالی بودواقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
خيلي بد مزه و بد بو هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۰۵ مهر ۱۳۹۶
عالی بود سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۶ شهريور ۱۳۹۶
خیلی خوب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
پناهیان
۱۵:۲۴ ۰۸ تير ۱۳۹۶
خواص عالی دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
خیلی مفید بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
بدبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۰۹ فروردين ۱۳۹۵
خیلی مفید بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۱۲ آبان ۱۳۹۴
بسیار مفید بود.ممنون از اطلاعات خوب ومفیدتون.
Iran (Islamic Republic of)
chaghale
۲۰:۴۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
بسیار بد و بی استفاده بود%100
Iran (Islamic Republic of)
فریبا
۲۳:۳۱ ۳۰ فروردين ۱۳۹۴
بسیار مفید بود متشکرم