مسئله بيکاري ميان جوانان در کشورهاي عربي يکي از موضوعات مورد بحث در نشست مجمع جهاني اقتصاد در اردن بوده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازشبکه تلويزيوني سي ان ان ؛ جان دفتريوس خبرنگار شبکه در گزارشي گفت سازمان بين المللي کار اعلام کرد ميزان بيکاري ميان جوانان در کشورهاي عربي در جهان بالاترين است و پيش بيني مي شود اين مسئله تشديد شود.

دفتريوس در گزارشي با عنوان «نسل سوخته» گفت با آغاز بهار عربي ، رژيمهايي که چندين سال قدرت را در کشورهاي عربي در دست داشتند يکي پس از ديگري سقوط کردند. جوانان در اين کشورها نيز چنين تصور مي کردند با پايان حکومت هاي قديمي  و روي کار امدن دولت هاي جديد ، فرصت هاي جديد نيز ايجاد خواهد شد.اما اکنون در خيابان هاي قاهره پس از سقوط رژيم حسني مبارک ، جوانان همچنان سرخورده اند و فرصت هاي جديد را مشاهده نمي کنند.يک دختر جوان مصري مي گويد من قبل از انقلاب هيچگاه به خروج از مصر فکر نمي کردم  زيرا ايده ام اين بود که بايد در کشورم بمانم اما اکنون اوضاع خوب نيست و هيچ اتفاق خوبي نيز روي نمي دهد.

يک جوان مصري ديگري گفت خشونتهاي ناشي از انقلاب مردم را وادار به ماندن در خانه ها کرد ، مردم مي ترسند و اين ترس همه را فرا گرفت و اميدي براي به دست آوردن فرصت هاي شغلي وجود ندارد.در اين مدت اتفاق هاي خشونت آميز درکشورهاي عربي مانند درگيريهاي  شديد در قاهره ،تصرف وزارت خارجه در طرابلس  و قتل يک رهبر مخالفان در تونس نشان داد دوره پس از بهار عربي در کشورهاي عربي با چالش هاي جدي مواجه است.

محمد البرادعي رهبر مخالفان در مصر مي گويد در مصر بايد نظم و قانون برقرار شود ، فعاليت هاي تجاري و رشد اقتصادي بايد احيا شود و مردم بايد احساس کنند که بخشي از يک جامعه منسجم اند اما اين چيزي نيست که ما در مصر شاهد آن هستيم .منطقه خاورميانه داراي بالاترين ميزان بيکاري ميان جوانان در سطح جهان است .گزارش سازمان بين المللي کار حاکي است  بيکاري در کشورهاي منطقه در سال 2102 ميلادي بيش از بيست و هشت درصد بوده و پيش بيني مي شود اين رقم در سال 2018 ميلادي به حدود سي درصد برسد. 

خبرنگار شبکه افزود در نشست مجمع جهاني اقتصاد در اردن براي مقابله با بيکاري جوانان در منطقه درخواست هايي مانند ، سرمايه گذاري و مشارکت بيشتر بخش خصوصي در اقتصاد ، اجراي طرح هاي اضطراري ملي و برنامه هاي موثرتر براي آموزش افراد مطرح شد. اما اين پيشنهادها و درخواست ها بسيار از واقعيت هاي روزانه در اين کشورهاي عربي فاصله  زيادي دارد .کارشناسان نيز مي گويند جوانان بدون بيکار سرخورده مي شوند و اين احتمال وجود دارد که اين مسئله به بي ثباتي در کشورهايي مانند اردن نيز منجر شود .

خبرنگار شبکه افزود بحران سوريه از ديگر مسائل در مرکز منطقه محسوب مي شود که در حال حاضر هيچکس قادربه حل و فصل آن نيست .جنگ داخلي در سوريه موجب آواره شدن هزاران نفر از مردم سوريه شده است و شمار اوارگان سوري در اردن به پانصد هزار نفر مي رسد . اين در حالي است که اقتصاد اردن وضع خوبي ندارد و ميزان بيکاري در اين کشور نيز به حدود سي درصد مي رسد .

خبرنگار شبکه افزود در کشورهاي منطقه از نظر اقتصادي شکاف زيادي وجود دارد و کشورهاي غني از نفت در حاشيه خليج فارس مانند عربستان ميلياردها دلار صرف بخش اقتصادي خود کرده اند اما ميزان بيکاري در ميان جوانان اين کشور نيز در سطح بيست و هشت باقي مانده است .ليبي نيز پس از انقلاب در بن بست سياسي گير افتاده است و اين مانعي براي سرمايه گذاريهاي مستقيم خارجي است .

برچسب ها: بیکاری ، عرب ، بحران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار