به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از العالم، مدیریت شبکه الجزیره، مقاله حذف شده "جوزف مسعد" پژوهشگر و فعال دانشگاهی دانشگاه آمریکایی "کلمبیا" را به روی سایت برگرداند تا شائبه وابستگی این شبکه به رژیم صهیونیستی زدوده شود.
"عماد موسی" سردبیر پایگاه خبری الجزیره انگلیسی در اقدامی عذرخواهانه، این اقدام را "برچیدن موقت مقاله از روی سایت" نامید.
پایگاه خبری شبکه الجزیره انگلیسی، در اقدامی بی سابقه، اقدام به حذف مقاله "آخرین سامی ها" کرد. این مقاله، از نقش آفرینی صهیونیست ها در بسیاری از حوادث تاریخی مهم پرده برداشته است.
این اقدام الجزیره موجی از انتقادات ضد صهیونیستی را در شبکه های مختلف اجتماعی سبب شد و شمار زیادی از کاربران شبکه های اجتماعی، به همراهی و حمایت از نویسنده این مقاله پرداختند.
جوزف مسعد نویسنده این مقاله، در یادداشتی انتقادآمیز از عملکرد سایت انگلیسی شبکه الجزیره که در روزنامه لبنانی الاخبار منتشر شد، آورده است: شگفت آور این که وقتی رویکرد شبکه الجزیره پس از انقلاب لیبی و سوریه تغییر یافت و این شبکه بر خلاف رویکرد سابق خود که انتقاد از سیاست ها و دخالت های آمریکا در جهان عرب بود، به درخواست از آمریکا برای دخالت نظامی در کشورهای عرب تغییر جهت داد، در مصاحبه ای با واشنگتن پست به شدت از این شبکه انتقاد کردم. اما سایت الجزیره انگلیسی علیرغم انتقادات شدیدی که از این شبکه داشتم، همچنان به چاپ مقاله های من ادامه می داد. آن گاه در مقاله ای دیگر از امیر قطر انتقاد کردم، آن ها نه تنها مشکلی با آن نداشتند، بلکه خودشان این مقاله را منتشر کردند. سپس از سیاست خارجی قطر از ابتدای انقلاب ها در کشورهای عربی انتقاد کردم و این کار را در چندین مقاله انجام دادم، اما باز هم هیچ گونه سانسوری بر مقاله های من اعمال نشد.
وی افزود: آن چه واقعا مسخره می نماید، این که پس از همه این انتقادات، وقتی از اسرائیل و هم پیمانان غربی این رژیم انتقاد کردم، به مقاله من واکنش نشان داده و آن را از سایت حذف کردند.
گفتنی است هرگونه نقد واقعی از اسرائیل و صهیونیسم در مطبوعات آمریکایی ممنوع است و مدیریت الجزیره به ویژه مدیر کل این شبکه حمد بن جاسم آل ثانی، و ایهاب الشهابی مدیر اجرایی در عرصه بین الملل از این مساله به خوبی آگاه هستند.
مسعد تاکید کرد که الجزیره برای ورود به بازار رسانه در آمریکا ناچار خواهد شد هزینه ای گزاف پرداخت کرده و در قبال حق آزادی بیان خود در این زمینه ها کوتاه بیاید و تسلیم محض خط سیاسی کاملا مقید و محدود رسانه های آمریکایی به ویژه در زمینه موضوعات مربوط به اسرائیل باشد. شبکه الجزیره با حذف این مقاله، آشکارا ثابت کرد که حاضر است چنین بهایی را بپردازد.
به گفته مسعد، الجزیره، امتیازدهی را از اواسط دهه گذشته میلادی آغاز کرد و تحت فشارهای فراوان آمریکا، از استفاده از اصطلاح نیروهای متجاوز آمریکایی به عراق خودداری کرد و اصطلاح نیروهای ائتلاف را در خبرهای خود جایگزین کرد و به نظر می رسد زنجیره امتیازدهی های الجزیره همچنان در حال تکمیل است.