به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران یک کارآفرین بخش کشاورزی با شناسایی 15 نوع گیاه دارویی پرمصرف در طبیعت کوهستانی بهشهر در تدارک ایجاد هزاران نفرروز فرصت شغلی در بخش یانهسر این شهرستان است.
تاکنون 80 نوع گیاه دارویی در دامنههای زیبای بخش کوهستانی بهشهر شناسایی شد و 15 نوع از این طلاهای سبز، اکنون با همت یکی از کارآفرینان خوش ذوق، تبدیل به مواد اولیهای میشوند که چرخهای صنعت، اشتغال و اقتصاد کشور را فعالتر میکنند.
این کارآفرین از طرح توسعهای مزرعه گل محمدی در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت: در گام نخست به کاشت گل محمدی در زمینی به مساحت 5 هکتار و کاشت گل گاوزبان در وسعت 6 هکتارکرده است.
هاشمی از طرح توسعهای مزرعه گل محمدی خود تا 10 هکتار در سال جاری و 100 هکتار تا دو سال آینده خبرداد وافزود:میخواهد با تولید نهال و فروش آنها، این کشتِ جایگزین را در بخش یانهسر بهشهر ترویج دهد.
وی به گرفتن مجوزهای اولیه به منظور ساخت کارخانه صنایع تبدیلی گل و گیاه در روستای لمرد بهشهر اشاره کرد وگفت : تا کنون بیش از 100 میلیون تومان برای خرید زمین و سالن هزینه کرده است.
او علاوه بر کاشت و پرورش گل گاوزبان و گل محمدی، با کمک کارشناسان کشاورزی و تجربیات فردی، در مجموع 15 نوع گیاه دارویی پرمصرف طبی و خوراکی را بهمنظور تبدیل به اسانس، گلابگیری و خشککرده گیاه در دامنههای زیبای یانهسر شناسایی کرده و پیگیر راهاندازی کارخانه است.
بنفشه، گزنه، مریمگلی، برگ درخت گردو، برگ درخت کندس و سرخ ولیک از جمله گیاهانی هستند که اسانس، گلاب یا خشککرده آنها بازار فروش خوبی دارند.
او سود این محصول در هر هکتار را بین 15 تا 20 میلیون تومان و ارزش هر کیلوگرم اسانس آن 20 میلیون تومان بیان کرد./س