آیت الله مکارم شیرازی افزود: در مورد اشخاصی که شورای نگهبان تایید کرده است ما تنها ویژگی های رئیس جمهوری را بیان می کنیم و مصداق تعیین نمی کنیم ، تا کنون هم در خصوص هیچ کسی اظهار نظری نکرده و نخواهیم کرد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه یکی از پایه های تقویت نظام جمهوری اسلامی برگزاری انتخاباتی با شکوه است . اظهار داشت: انتخاب رئیس جمهوری مسئولیت آفرین است و کسی را که انتخاب می کنیم باید با دقت انجام شود چرا که به مدت چهار سال شریک اعمال او خواهیم بود و نباید سرسری انتخاب شود.
وی با بیان اینکه نباید در انتخاب خود دچار حب و بغض های جناحی شویم تاکید کرد: نباید بدون شناخت افراد و بی حساب و کتاب وارد شویم و گرفتار حب و بغض ها و جناح گرایی شویم؛ چون اگر کسی اینگونه انتخاب شود و خلاف قانون کند ما هم که او را انتخاب کردیم شریک اعمال او هستیم .
وی دیانت، تقوای الهی ، تجربه اجرایی، مشورت، حل مشکلات مردم ،شجاعت و سعه صدر را از ویژگی های رئیس جمهور اصلح بر شمرد و تصریح کرد: رئیس جمهوری باید دارای دیانت و تقوای الهی باشد به طوری که منافع کشوررا در اختیار یک گروه و یا حزب خاص قرار ندهد، خیانت به مردم و نظام نداشته باشد .
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: کسی که منصب ریاست جمهوری را می پذیرد باید تجربه اجرایی داشته باشد .
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه سعه صدر یکی دیگر از ویژگی های رئیس جمهوری است خاطر نشان کرد: کسی که برنده انتخابات می شود باید بعد از انتخابات از توانایی های رقبای خود در اداره کشور استفاده کند.
وی اظهارداشت: رئیس جمهور حتی الامکان از همه جناح های وفادار به نظام دعوت کند کاری کند دولت او جامعت داشته باشد . باید از همه سلایق استفاده کند تا علاقه همه مردم را به خود جلب کند . اگر چنین باشد می تواند به جایی برسد اگر غیر این باشد در لاک خود فرو می رود و نمی تواند ریاست کند .
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: شجاعت در تصمیم گیری های کلان از دیگر شاخصه های رئیس جمهور است و از این شجاعت بزرگتر ، در صورت خطا و اشتباه ، اعتراف به خطای خود است ./س