گیاهی علفی، یکساله با ساقه ای افراشته، شیاردار و منشعب است.برگها متناوب و به طور شانه ای منقسم شده و برگهای فوقانی دارای بریدگیهای خطی هستند. گلهای سفید یا صورتی آن به صورت چترهای مرکب در انتهای شاخه ها قرار دارند.

 کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران گفت:گشنیز از جمله سبزیجات معطری است که خواص خود را دارد و نباید آن را با جعفری اشتباه گرفت.بیشتر خواص گشنیز در برگش است که سر گیجه و ضعف و سنگینی قلب را برطرف می کند.
وی در پایان اشاره کرد: این گیاه سرشار از ویتامین a است که بیشترین خاصیتش در برگش است با خوردن برگ گشنیز می توان از دست سردرهای مکرر، وزوز کردن گوش ها و احساس سر گیجه و ضعف بهبود یافت.
گفتني است علاوه براين برای مصارف دارویی از میوه های اين سبزي استفاده می شود و برای این منظور گلها یا تمامی گیاه را ( در کشت صنعتی ) قبل از اینکه کاملاً برسندجمع آوری می کنند. پس از آنکه میوه ها خشک شدند آنها را کوبیده و دوباره خشک می کنند. این دانه ها را در ظرفهای سر بسته نگهداری می کنند. این دانه ها محتوی اسانس روغنی تا یک درصد می باشند
برچسب ها: گشنیز ، جعفری ، سرگیجه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.