به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، خدايي در نشست مديران سازمان با تشکل ها، اتحاديه ها و تعاوني هاي دام و طيور، با بيان اينکه تحويل اين نهادههاي دامي که شامل ذرت، جو وکنجاله سويا است باهماهنگي سازمان صنعت، معدن وتجارت وبر اساس معرفينامههاي سازمان جهادکشاورزي استان و طبق قيمتهاي مصوب شرکت انجام ميشود گفت: ذخيرهسازي نهادههاي دامي به اندازه کافي انجام شده و مشکلي از اين حيث وجود ندارد.
وي ميزان ذخيره و موجودي انبارهاي اين شرکت را براي نياز استان کافي دانست و خاطرنشان کرد: در اين استان هيچ کمبود نهادهاي نداريم و شرکت پشتيباني امور دام براي توزيع نهادههاي دامي مورد نياز اتحاديه ها آمادگي کامل دارد.
خدايي به رتبه نخست استان درتوزيع نهاده هاي دامي درسطح کشوراشاره نمود وافزود: در سال گذشته بيش از82 هزارتن نهاده دامي بين دامداران توزيع شده است که اين ميزان نهاده، 54/23 درصد سهم کل کشور را در نيمه دوم سال91 به خود اختصاص داده است که بايد بگوييم در اين مدت 4 برابر سنوات گذشته خدمات ارائه داده شده است.
وي با بيان اينکه در سال گذشته تنها از مسير قرارداد تحويل نهاده در ازاي تحويل 52 هزارو 500 تن شير ، 39 هزار تن نهاده به مبلغ 257 ميليارد ريال تحويل دامداران و کارخانجات آذربايجان شرقي شده است افزود: در بحث جو و ذرت که توليد داخل بوده و ذخيره قابل ملاحظه اي در استان داريم و در مورد خريد و ذخيره کنجاله سويا نيز که محصولي وارداتي است تمهيدات لازم انديشيده شده است.
مديرکل شرکت پشتيباني اموردام استان بابيان اينکه درحال حاضر به منظور کنترل قيمت مرغ، افزايش انگيزه توليد کنندگان براي جوجه ريزي وتامين گوشت مورد نياز استان اقدام به خريد و ذخيره سازي مرغ به قيمت 5300 تومان کرده ايم گفت: دغدغه نهاده در استان هم اكنون برطرف شده و همچنين 85 تومان هزينه کرايه نهاده هاي دامي که قرار بود توسط دامداران پرداخت شود حذف شده است.
وي همچنین از افزايش 25/14 درصدي نهاده هاي دامي نسبت به سال گذشته در کشور خبر داده و افزود: قيمت يک کيلوگرم علوفه جو از 590 تومان به 650 تومان(10درصد افزايش)، ذرت از 600 تومان به 700 تومان (16درصد افزايش) و کنجاله سويا از 900 تومان به 1050 تومان افزايش يافته است.
خدايي با بيان اينکه براساس مصوبه هيئت دولت، سيستم فروش نهادههاي دامي در وضعيت فعلي بصورت نقدي است ادامه داد: در تفاهمنامه اوليه تحويل علوفه ارزانقيمت به دامداران بدون کارمزد، وثيقه و ضمانت بانکي بوده و دامداران ميتوانستند با استفاده از چک به عنوان ثمن معامله و سفته به عنوان ضمانت، علوفه دريافت کنند اما بر اساس مصوبه هيات دولت که به شرکت پشتيباني امور دام ابلاغ شده است، دامداران با ضمانتنامه بانکي معتبر يا وثيقه ملکي، ميتوانند علوفه را از شرکت پشتيباني امور دام دريافت کنند . /س