به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از بازار خبر ؛"دینگ جینهائو اینجا بود" جملهای است که برای دینگ جینهائو و خانوادهی او مشکل آفریده. البته نه خود جمله، بلکه محلی که نگارنده برای نوشتن انتخاب کرده، یعنی معبد باستانی لوکسور (یا شهر تاریخی القصور) در مصر.
دینگ تنها کسی نیست که برای جاودانه شدن خود در سرزمین فراعنه دست به چنین اقدامی زده است.
نخستین کسی که عمل مشابهی انجام داد یکی از شخصیتهای برجستهی تاریخ است. اسکندر کبیر پس از فتح مصر از مجسمهسازان خود خواست که پیکر او را بر دیوار معبد نقش بزنند.
حدود ۲۳۰۰ سال بعد، دینگ به همراه خانوادهاش به معبد لوکسور رفته و بر پیکر منقش اسکندر، از سینه تا کمر او، جملهی دردسرساز را حک میکند. این عمل ناشایست را یکی از هموطنان دینگ کشف کرده، از آن عکس میگیرد و عکس را به همراه نقدی در وبلاگش منتشر میکند. او مینویسد که دیدن این "صحنهی شرمآور" بدترین اتفاقی بوده که برای او در سفرش به مصر روی داده است.
تقاضای مجازات
به گزارش هافینگتون پست؛ عکس مذکور در مدت کوتاهی در دنیای مجازی چین میچرخد و اعتراض هزاران کاربر را برمیانگیزد. اکثر آنها معتقدند که چنین کاری آبروی چین و چینیها را میبرد و مسبب آن باید مجازات شود. برخی حتی خواهان اعدام دینگ جینهاو میشوند. جملهی دینگ باعث میشود که عده بیشماری به بحث در بارهی رفتار هموطنانشان در خارج بپردازند و از جهانگردان چینی بخواهند که برای حفظ آبروی چین از رفتار ناشایست در خارج بپرهیزند.
چندی پیش از کشف جملهی دینگ بر دیوار معبد لوکسور، معاون نخستوزیر چین، وانگ یانگ، از رفتار جهانگردان چینی در خارج انتقاد کرده و گفته بود: «آنها در ملا عام با صدای بلند حرف میزنند، در مکانهای تاریخی جملههای یادگاری مینویسند یا بر دیوار حک میکنند، از چراغ قرمز رد میشوند، آب دهانشان را همه جا بهزمین میاندازند و رفتار غیرمتمدنانهی مشابهی از خود نشان میدهند».
به گفتهی وانگ یانگ، این گونه رفتار به وجههی چین در جهان خدشه وارد کرده است.
در سال گذشتهی میلادی نزدیک به ۸۲ میلیون چینی به خارج از کشور سفر کردند.
در پی این اقدام خانوادهی دینگ هم آماج حملههای کاربران اینترنتی میشود. آنها دستبهدامن روزنامهها میشوند و در یک مصاحبهی مطبوعاتی از عمل فرزند خود ابراز تاسف کرده، مسئولیت آن را به عهده میگیرند. خانوادهی نوجوان چینی ضمن "اقرار" به اینکه فرزند خود را خوب تربیت نکردهاند، از هموطنان خود تقاضای پوزش و بخشش میکنند.
واکنش مصریها به حکاکی نوجوان چینی به مراتب آرامتر بود. پس از انتشار خبر، وزارت آثار باستانی مصر یک کارشناس را برای از بینبردن جملهی حکاکیشده به معبد لوکسور میفرستد و در کوتاهترین مدت مشکل را حل میکند. با وجود این کاربران اینترنتی چینی هنوز راضی نیستند و بحث در این باره ادامه دارد.