وي تصريح کرد: این شرکت در کنار انجام فعالیتهای خود در سطح استانداردهای جهانی، به ستون ایمنی خلیج فارس تبدیل شده است. بطوری که روزانه و بطور متوسط هفتگی یا ماهانه به بسیاری از شناورها و سیستمهای دریایی که دچار حادثه میشوند، توسط همکاران خود در مناطق سیری، خارک، لاوان و بهرگان نجات پیدا میکنند.
وی با تاکيد براين که استانداردها و تکنولوژیها بايد در بالاترین سطح منطقه باشد اظهار داشت: بزرگترین کاری که شرکت نفت فلات قاره ایران در حوزه فراساحل انجام داده؛ اين است که از سال 1374 ساخت اولین سازه دریایی در کشور مرهون سکوی ابوذر در منطقه نفتی خارک است که اصولا شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران در قالب آن پروژه شکل گرفت. بعد از آن هم، پروژههای مهمی در میادین بهرگانسر، رشادت، هنگام، سلمان و بسیاری دیگر از مناطق به پیمانکاران داخلی سپرده شد.
زیرکچیانزاده افزود: در حال حاضر هم، با قرارگاه خاتمالاوصیاء قراردادهای مربوط به توسعه میادین توسن و آلفا، با شرکت پتروپارس توسعه کل میدان فرزادA و با شرکتهای تأسیسات دریایی و پتروایران توسعه میدان نفتی فروزان را در دست اجرا داریم و عملا صفر تا صد کارهای مربوط به توسعه میادین نفتی دریایی را به شرکتهای داخلی واگذار کردهایم.
مدیرعامل نفت فلات قاره درباره سیاستهای این شرکت در بخش شناورهای فراساحلی گفت : در حال حاضر ما از شناورهایی استفاده میکنیم که در یاردهای خوزستان، هرمزگان و بوشهر ساخته شدهاند. در حال حاضر هم، ما از ساخت شناورهای موردنیاز در بخش فراساحل در داخل کشور استقبال میکنیم، چرا که نفت فلات قاره یکی از ستونهای خودکفایی در بخش کالاهای مورد نیاز صنعت نفت است.
زیرکچیانزاده تأکید کرد: در بحث خودکفایی در حوزه دریا، ما معتقدیم که استاندارد و تکنولوژی حرف اول را میزند و اگر ما این استاندارد بسیار بالا را رعایت کنیم، نه تنها در داخل از آنها استفاده خواهیم کرد که طراحان و سازندگان ایرانی خواهند توانست در بازارهای بینالمللی عرض اندام کنند.
وی افزود: ما ساخت پمپهای درونچاهی را به شش شرکت ایرانی (هم دولتی و هم خصوصی) سپردهایم که چند شرکت آن از زیرمجموعههای وزارت دفاع هستند، مپنا و چند شرکت خصوصی.
مدیرعامل نفت فلات قاره درباره امکان استفاده از مؤسسات ردهبندی داخلی در پروژههای فراساحل گفت: به نظر من، این یک کار کارشناسی است که با تعامل و گفتوگو و تقویت زیرساختهای بحث استانداردها در سطح ملی حتما باید تحقق پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه نفت، ما استانداردی مختص داریم و در کنار APS (امریکن پترولیوم) و BPS (بریتیش پترولیوم استاندارد)، IPS (استاندارد نفتی ایران) را داریم. ما باید در بخش دریا هم، چنین استانداردی را ایجاد کنیم.