به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، گرده افشانی انجیر استهبان از خرداد آغاز می شود و تیرماه به پایان می رسد.
گردهافشانی از 22 هزار هکتار باغهای انجیر در سه نوبت و هر 6 روز یک بار صورت می گیرد که برای هر درخت به طور متوسط بین 30 تا 60 عدد میوه بر استفاده می شود.
باروری انجیر خوراکی با گردهافشانی و انتقال گرده از پرچم میوههای درخت انجیر بر با زنبور گردهافشان بلاستوفاگا(belastofaga) به سطح کلاله گل های خامه بلند در میوه خوراکی انجام می شود.
از ارقام مختلف انجیر بر می توان به دانه سفید ، کوهکی ، پوزدنبالی ، تومسجدی ، خرمایی، ویل وحشی و شاه انجیری اشاره کرد.
مدیر سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: از لحاظ فنی ، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به 9 تا 13 میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.
گرده افشانی درختان انجیر در شهرستان استهبان به 250 سال قبل برمی گردد.
با این روش گرده افشانی هر درخت انجیر بین 10 تا 50 کیلوگرم انجیر خشک تولید میکند.
مهرزاد خرد بیان کرد: با توجه به بارندگیهای مناسب پارسال و آبرسانی به موقع درختان انجیر ، امسال شاهد حیات دوباره انجیرستانها پس از چند سال خشکسالی متوالی هستیم.
وی پیش بینی کرد : امسال 10 هزار تن انجیر خشک برداشت شود که نسبت به پارسال افزایش 2 برابری داشته باشد .
در استان فارس 2 هزار و 100 هکتار درخت انجیر وجود دارد که 500 هکتار آن در استهبان است و از آن ها سالانه هزار تن محصول بر تولید می شود.
شهرستان استهبان با 22 هزار هکتار باغ انجیر 98 درصد آن رقم سبز و 2 درصد هم ارقام متی (matti) ، سیاه ، شاه انجیر و رونو (rono) است.
همچنین در استهبان 16 واحد فرآوری و بسته بندی انجیر محصولاتی نظیر مربا ، شربت ، سرکه ، بیسکویت ، مسقطی ، کیک ، پودر انجیر و کلوچه تولید می کنند و به کشورهای هند، کره جنوبی ، ژاپن، چین ، ویتنام و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس صادر می شود.
شهرستان استهبان در 175 کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد و انجیر و زعفران از مهمترین محصولات این شهرستان است./س