دبير اسبق مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكع اعتدال‌گرا هستم، گفت: در صورت پيروزي در انتخابات دولت فراجناحي تشكيا خواهم داد.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، حسن روحاني در مستند راديويي خود در راديو ايران كه بخش‌هايي از گفتگوي ويژه خبري بود، گفت: همه در زندگی روزمره‌شان در مسائل اجتماعی‌شان، برای پیش‌بینی آینده‌شان می‌دانند که امروز با چه مشکلاتی مواجه هستند.

كانديداي انتخابات رياست جمهوري گفت: من هم به عنوان یک فردی که بضاعت داشته‌ام تجربه‌ای داشته‌ام در دوران مجلس شورای اسلامی، در دوران دفاع مقدس، در هشت سالی که در کنار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی فعالیت می‌کردم به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، در هشت سالی که در کنار حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی فعال بودم به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، در مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مجلس خبرگان و هم اکنون هم نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، دلم می‌خواست که این تجربیاتم و آشنایی‌هایم و آنچه کسب کردم که از ملت هست از سرمایه ملت هست بتوانم در این شرایط حساس مورد استفاده قرار گيرد و بتوانم در زمینه آینده کشور شاهد آینده بهتری برای رفاه مردم، زندگی مردم باشم.

وي با تاكيد بر اينكه من یک اعتدالگرا هستم، ادامه داد: من همیشه با اصولگرایان معتدل، اصلاح‌طلبان معتدل آشنا بودم نزدیک بودم کار کردم و امروز هم همان مسير را دارم، خوشحالم در این سی و چند سال خطم و مسیرم فکرم تغییر نکرد و هیچ گاه افراط‌گر نبودم نه به سمت راست نه به سمت چپ و امروز هم امیدوارم از آنهایی که اعتدال و عقلانیت را دوست دارند نمایندگی کنم.

روحاني درباره حل مشكلات اقتصادي گفت: اساس حل همه معضلات، رونق است. نحله‌ای معتقد است که باید دولت، پروژه را اجرا کند، یک نحله معتقد است که دولت باید اعتبارات را تقسیم کند هر وقت لازم دید دست در جیب بانک‌ها ببرد یک نحله معتقد است که دولت باید دنبال خصوصی‌سازی باشد اما یک نحله چهارمی معتقد است که وظیفه اصلی‌ دولت بهبود محیط کسب و کار است.

اين كانديداي رياست جمهوري گفت: اگر محیط کسب و کار بهبود پیدا کرد آن وقت تولید رونق پیدا می‌کند. به عقيده من مشکلات تولید با تدبیر قابل حل و فصل است برخی از موارد کوتاه مدت و برخی از موارد یک کم بلندمدت باید برایش فکر کرد و برنامه‌ریزی کرد.

وي ادامه داد: اكنون بیش از چهل و یک هزار واحد صنعتی نیمه‌تمام داریم كه اگر فقط 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار این واحدها گذاشته شود، همه کامل  و فعال می‌شوند و می‌تواند 499 هزار نفر را مشغول به کار کند. امروز در بخش‌های مختلف تولیدی اگر مقداري ثبات ايجاد شود و مردم بدانند كه مقررات هر روز تغییر نمی‌کند، همه فعال می‌شوند.

روحاني تصريح كرد: اگر ما بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم بیکاری هم حل می‌شود. امروز حداقل سه میلیون و سیصد هزار بیکار داریم یک آمار می‌گوید 3 میلیون و 560 هزار بیکار در كشور وجود دارد، اگر سه میلیون بیکار باشد و این سه میلیون مشغول به کار شوند و هر کدام به اندازه یک میلیون خدمت کنند و در تولید درآمد داشته باشند، بدين طريق در هر ماه سه میلیون نفر كه اگر هركدام یک میلیون درآمد داشته باشند، ماهيانه به سه هزار میلیارد تومان مي‌رسد.

وي گفت: مردم سه هزار میلیارد تومان را به خاطر آن فساد خوب به یاد دارند. در صورتيكه این رقم، فقط آن فساد نبود که به دادگاه رفت، من فکر می‌کنم در دادگاه وجدان مردم، خیلی‌ها باید به دادگاه بروند که چرا کاری نشد که ما هر ماه سه هزار میلیارد تومان عدم‌النفع داشته باشیم ضرر کنیم.

اين كانديداي رياست جمهوري افزود: مي‌خواهم از مردم می پرسم کدام خانواده است الان که بیکار نداشته باشد؟ کدام خانواده است که با مشکل بیکاری مواجه نباشد؟ اگر دولتی با تدبیر کار می‌کرد این مشکل حل و فصل نمی‌شد؟

روحاني با اشاره به رشد اقتصادي اذعان داشت: بر اساس سند چشم انداز بیست ساله حداقل رشد اقتصادی كشور بايد به هشت درصد برسد ولي متاسفانه اكنون حدود سه به طور متوسط، سال گذشته و سال جاری منفی یا زیر‌منفی است.

وي ادامه داد: وضع بیکاری، وضع تورم، کدام کشور در منطقه مانند كشور ما است؟ تورم عربستان در سال 2002، 2.9 بود. در صورتيكه تورم در كشور ما تورم بالای 30 و نقطه به نقطه بالای 40 و مردم در مواد غذایی تورم‌شان 58 درصد مي‌رسد. اگر تولید رونق پیدا کند بیکاری هم حل می‌شود و با افزايش تولید، عرضه کالا زیاد می‌شود.

روحاني اضافه كرد: آن وقت ناچار نمی‌شویم هر بنجلی را از خارج وارد و برای کارگر چینی کار درست کنیم، برای کارگر و جوان خودمان، کار به وجود مي‌آوريم. تا پایان امسال 400 هزار نفر متخصص کامپیوتر و 100 هزار مهندس کشاورزی بیکار داریم، هر سال 900 هزار فارغ التحصیل می‌شوند. دولت تدبیر و امنیت در اولین قدم، محیط کسب و کار را به طور دائم بهبود خواهد بخشید و البته برای کوتاه مدت هم بسته‌های تشویقی ویژه‌ای خواهد داشت که با اجرای آنها می‌تواند در کوتاه مدت این حرکت اقتصادی را در جامعه به وجود بیاورد.

اين كانديداي رياست جمهوري درباره هدفمندي يارانه‌ها گفت: یارانه که باید هدفمند شود اما سوال این است که هدفمند شد؟ قرار بود که یارانه هدفمند بشه هدفمندی یارانه خیلی هدف قشنگی است هدفمندی یارانه بنا بود به تولید هم برسد بنا بود به تولید رونق دهد. هدفمندی یارانه برای علامت درست دادن به تولید بود.

وي تصريح كرد: هدفمندی یارانه عدالت بود اگر ما به آن اهداف برسیم کار بزرگی کردیم هدفمندی یارانه مصوب هست قانون است باید ادامه پیدا کند اما برای ادامه آن باید کاری کنیم قانون را به دقت اجرا کنیم نواقص گذشته را جبران و اشکالات قبلی را رفع کنیم. دولت تدبیر و امید دنبال این هست که آن چنان رونق اقتصادی ایجاد بکند و آن چنان مردم را از لحاظ درآمد سرشار بتوانند در اختیارشان قرار بگیرد اصلا به این چهل و پنج هزار تومان خودشان نیاز نداشته باشند زندگی خوب داشته باشند همه افراد شاغل باشند در خانواده، با افتخار صدقه گرفتن افتخار نیست صدقه دادن افتخار است ما اگر زندگی مردم را خوب کنیم مردم با افتخار مالیات به دولت می‌دهند نیاز ندارند دست به سوی دولت دراز کنند. من می‌خواهم کاری کنم دولت به سوی مردم دست دراز کند نه اینکه ملت بزرگ و عزیز ما به سمت دولت دست دراز کند.


وي درباره تشکیل دولت داد فراجناحی اظهار داشت: خیلی من از این واژه فراجناحی خوشم می‌آید، چون معتقدم با یک جناح نمی‌شود کشور را اداره کرد. یک وقت‌هایی دوستان ما در مجلس می‌گفتند اگر روزی دولت و مجلس و قوه قضاییه همه یک خط شوند چه می‌شود. از آن بالاتر نفت هم اگر یک خرده گران بشود دیگر چه خواهد شد. واقعا فکرها این بود می‌گفتند هماهنگی بیشتر مي‌شود پول نفت هم که هست دنیا گلستان خواهد شد. اما اينگونه نشد.

روحاني ادامه داد: با یک جناح نمی شود کشور را اداره کرد. کشور ایران بايد به جایی برسد که اگر کسی سفر کرد به جای دیگه افسوس نخورد بگه باز هم ایران باز هم خیابان ایران باز هم فرودگاه ایران باز هم فروشگاه ایران باز هم اخلاق ایرانی. فراجناحی باید کار كرد چرا نیمی از سرمایه مردم را کنار بگذاریم. چه كسي به ما اجازه داده اتوبوسی بیایند اتوبوسی بروند. من با افراط میانه خوبی ندارم آنهایی که در مسیر افراط بودند حالا ولو اینکه حسن نیت هم داشتند عملا به کشور خدمت نکردند.

وي گفت: اگر افراط نبود چهارسال پیش نه اردوکشی خیابانی را ما شاهد بودیم نه نیاز به قوه قضاییه بود نه زندان نه حصر. همه این گرفتاری‌ها از افراط شروع می‌شود. اگر در مسیر عدل باشیم اگر در مسیر اعتدال باشیم، می‌توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم. دولت من فراجناحی خواهد بود از تمام کارشناسان، خبرگان و نخبگان استفاده خواهم کرد و من معتقدم همه باید بیاییم دست به دست هم بدهیم تا کشور را آباد کنیم.

روحاني درباره دهه پيشرفت و عدالت اذعان داشت: عدالت یعنی هر چیزی سر جای خودش باشد، یعنی به کسی ظلم نشود. عدالت یعنی تولیدگر و کارگر به حقش برسد. عدالت معنایش این است که در یک جامعه هرکس می‌خواهد حرف بزند. اگر اعتدال نباشد اگر تندروی‌ها باشد ما به عدالت نمی‌رسیم. عدالت می‌تواند ملتی را به عزت برساند.

وي افزود: عدالت یعنی اينكه یک مسئولی وقتی به كشوري می‌رود،‌ زن و بچه خودش و خبرنگار ببرد، بايد کارآفرینان را بردارد ببرد. از ترکیه یاد بگیریم که نخست وزیرش هر جا می‌رود صد تا دویست تا کارآفرین را همراه خودش می‌برد. کسی نگوید این به معنای طرفداری از سرمایه‌دار است چرا كه اگر یک شرکتی توسعه پیدا کند هم مهندسش و هم کارگرش وضع‌شان خوب می‌شود. تولید هم خوب می‌شود صادرات هم توسعه مي‌يابد.

اين كانديداي رياست جمهوري با انتقاد از صدا و سيما تصريح كرد: صدا و سیما به عدالت رفتار نکرد صدا و سیما هم باید عدالت و پیشرفت داشته باشد. شبكه‌هاي رسانه ملي بايد زیاد شود تصویرها و فیلم‌هایش بهتر شود. بیننده‌هایش افزايش يابد عدالتش بیشتر شود.

وي اضافه كرد: ما می‌خواهیم یک صدا و سیمایی داشته باشیم كه به دنيا بفروشیم، بگوییم این صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که اگر به آقای الف امشب توهین می‌شود ساعت بعد با او تماس مي‌گيرند و مي‌گويند كه صدا و سیما به همان اندازه و يا دو برابر در اختیار شماست. امام (ره) به مجلس دستور داد گفت اگر از پشت بلندگوی مجلس به کسی اهانت شد به او وقت دهید بیاید از خودش دفاع کند. به رئیس سازمان بگویید به آنهایی که کم و بیش و يا به عده‌اي خیلی توهین می‌شود، وقت بدهند بیایند از خودشان دفاع کنند. ضرر نمی‌کنیم سرمایه‌های انقلاب را تلف نکنیم.

اين كانديداي رياست جمهوري در پاسخ به اين سوال كه شما از سال 82 تا 84 مسئولیت گفتگو در حوزه پرونده هسته‌ای را با سه تا کشور اروپایی بعد با پنج به اضافه یک داشتید، آیا اگر دولت تدبیر و امید تشکیل بشود همان روند ادامه خواهد یافت یا تغییری در آن ایجاد می‌شود، گفت: پنج به اضافه یک مال بعد از دوره ماست البته، اما سه وزیر اروپایی مال دوره ما است. ما تهدید را تبدیل به فرصت کنیم این اصل است ما باید تهدید را اگر نتوانستیم فرصت کنیم آسیب کنیم، لااقل، بعد آن آسیب را تبدیل بکنیم.

وي ادامه داد: هر کجا توطئه آمریکا شکسته شود خیلی قشنگ است خیلی زیباست ملت ما لذت می‌برد. آمریکا می‌خواست پرونده ما را به شورای امنیت ببرد آمریکا برد تا پشت در نیویورک، از وین حرکتش داد برای اینکه در قطعنامه شهریور 1382 طبق ماده 18 قطعنامه را بستند قطعنامه شورای حکام، شما خودت کم و بیش آشنا هستی ماده 19 آن یعنی شورای امنیت، ما می‌خواستیم این تهدید را تبدیل کنیم به فرصت، نگذاریم برود شورای امنیت نگذاریم کشور دچار جنگ بشود کشور دچار تحریم بشود آمریکا چه می‌خواست، آمریکا می‌خواست همان بلایی که سر لیبی آورد سر ما بیاورد می‌خواست آنچه ما در فن آوری هسته‌ای داریم کامل نشود همانی هم که داریم تحویلش بدهیم ما دنبال این بودیم که فرصت درست کنیم این فن آوری کامل شود.

وي گفت: آن روز که سه وزیر اروپایی را دعوت کردیم فقط ده تا عدد سانتریفیوژ در نطنز می‌چرخید. ما یک گرم یو اف 4 و یو اف 6 نمی‌توانستیم تولید کنیم، آب سنگین نداشتیم. ما کیک زرد نمی‌توانستیم تولید کنیم ما تولیدات سانتریفیوژ ما در کشور کلش 150 عدد بود ما می‌خواستیم همه اینها را کامل کنیم ما نیاز به فرصت داشتیم ما می‌خواستیم آن تهدید را تبدیل کنیم.

وي افزود: آقای البرادعی در خاطراتش نوشته آقای فیشر نوشته آقای استراو، خاطرات دیگر همه چاپ شده آمده بیرون، آقای فیشر می گوید ما رفتیم تهران قول دادیم به ایران که پرونده را نخواهیم گذاشت به شورای امنیت برود البته از این بالاتر اینها گفتند فیشر راست می گوید چون او عضو دائم نبوده اما فرانسه و انگلیس قول حق وتو به ما دادند در جلسه رسمی، گفتند روبروی آمریکا می ایستیم نمی گذاریم این پرونده برود اگر آمریکا برد از حق وتو استفاده می کنیم این ضبط است در صورت مذاکرات رسمی ما با سه کشور، این آنی است که من می گویم باید تهدید تبدیل به فرصت بشود آقای البرادعی در کتابش که همین اخیرا هم ترجمه به فارسی هم شده می گوید سه وزیر اروپایی آمدند به من گفتند ما سپر انسانی شدیم برای ایران تا آمریکا نتواند به ایران حمله کند ما نگذاشتیم به ایران حمله بشود.

روحاني در ادامه  تصريح كرد: در آن شرایط حساس، یادتان باشد کی بود، تازه آمریکا آن هم بوش آن هم با آن دیوانگی که شما از آن دولت نئوکان یادتان است و سراغ دارید که خود اروپایی ها می‌گفتند این‌ها خُل هستند، می‌گفتند اینها دیوانه‌اند افغانستان را گرفته بودند عراق را اشغال کرده بودند ظرف سه هفته، در دل شان قند آب می‌کردند که فردا یا پس فردا نوبت ایران می‌شود پرونده را می‌بریم شورای امنیت و آنجا تصویب می‌کنیم و بعد حمله می‌کنیم من نمی‌خواهم بگویم ما از آمریکا می‌ترسیم ما از آمریکا نمی‌ترسیم ما از هیچ کس نمی ترسیم اما تا آنجایی که می توانیم نباید بگذاریم جنگ بشود اگر هم یک روزی دشمن خواست جنگ را تحمیل کند ما مرد جنگیم ما می ایستیم من همان طلبه ای هستم که به عنوان یک سرباز خدمتگزار هشت سال در دفاع مقدس بودم و به اندازه خودم هم خدماتی داشتم به عنوان یک سرباز کوچک.

وي خاطرنشان كرد: پس بنابراین ما نگذاشتیم آن وقت این کار بشود نگذاشتیم هم پرونده به شورای امنیت برود، صلح آمیز بودن هسته‌ای را ظرف یک سال با حضور آمریکا ثابت کردیم شورای حکام در نوامبر 2004 آذر 1383 به اتفاق آراء تصویب کرد فعالیت ایران، صلح آمیز است و اگر قصوری داشته جبران کرده یعنی شکست آمریکا، این همانی است که خانم رایس می‌گوید ما می خواستیم ایران را منزوی کنیم ایران، ما را منزوی کرد امروز باید چه کار کنیم؟

دبير ابق شوراي عالي امنيت ملي كشور اظهار داشت: امروز هم باید تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم البته فرق‌هایی هم دارد دیگر، آن وقت نگذاشته بودیم برود به شورای امنیت، امروز دشمن ، پرونده را برده باید تلاش بیشتری بکنیم باید کوشش بیشتری بکنیم باید پرونده از شورای امنیت دربیاید باید تحریم ظالمانه برداشته بشود این کار ظلم است خلاف قانون است این سلطه طلبی آمریکاست که دارد این کار را می‌کند متاسفانه، این ظلم شورای امنیت سازمان ملل و از آنها بدتر آنهایی که دارند تحریم یک جانبه می کنند اما آقای عابدینی ما آن زمان برای اینکه به اهداف برسیم با وزرا مذاکره می‌کردیم کم کم رفتیم با روسا مذاکره کردیم رفتیم با شیراک مذاکره کردیم رفتیم با شرودر مذاکره کردیم تا به جایی رسیدیم امروز هم این کار باید بشود باید امروز مذاکرات در حد مدیر کل پنج کشور بشود پنج مدیر کل هستند آن یک هست از ایران که جایگاه خیلی بالاتری دارد آن پنج تا همه مدیرکل هستند ما باید برسانیم به سطح وزیر ، ما باید برسانیم به سطح روسا، این کار شدنی است.

همه متحد بشویم همه دست به دست هم بدهیم پشت مذاکره کننده را نباید خالی کنیم ملت باید بیاید پشت مذاکره کننده، مذاکره کننده آن روز پیروز است ما در این نبرد با همت بلند با رهبری رهبر با وحدت ملت با درایت با تدبیر ، نه با درشت گویی نه با شعار، با تدبیر ان شاءالله این کار را خواهیم کرد و این تهدید را تبدیل به فرصت خواهیم کرد.

روحاني در پاسخ به اين پرسش مجري كه پرسيدجناب دکتر بعضی از منتقدین شما می‌گویند که آن زمان در جریان قراردادهای سعدآباد بروکسل و پاریس عملا همه چیز متوقف شد حالا سوای از این قضیه شما چقدر دولت تدبیر و امید انتقادپذیر است یعنی اگر مخالفین پس از.... گفت: این حرفی که زدید می‌دانید که دروغ است خودتان می‌دانید که دروغ هست ببینید درسعدآباد یا مذاکرات تهران اصلا قراردادی نبود اینها مال بی سوادهاست شما که به حمدالله تو این کار واردید حالا ممکنه تو گوشی به شما بگویند اونی که از گوشی به شما می گوید بلد نیست قاعدتا خود شما بلدی تصحیح کن ببین تهران دکلریشن بیانیه تهران تو بیانیه تهران قطعنامه این بود همه چی متوقف بشود ما نگذاشتیم ما فقط آن ده تا سانتریفیوژی که تو نطنز کار می‌کرد آن هم بازدهی‌اش را تعلیق کردیم.

 وي در پاسخ به اين پرسش مجري هم كه پرسيد یو سی اف هم تعطیل شد؟ گفت: شما کجا بودی آنوقت یو سی اف را ما تکمیل کردیم یو سی اف می‌دانید چه زماني افتتاح شد آقای عابدینی خوب است تاریخ را بخوانید ما مذاکرات تهران را در مهر هشتاد و دو انجام دادیم، یو سی اف می‌دانید کی افتتاح شد اولین مرحله‌اش فروردین هشتاد و سه، می‌دانید مرحله بعدی کی افتتاح شد پاییز هشتاد و سه، می‌دانید کی کامل شد فروردین هشتاد و چهار، آب سنگین چی، می‌دانید کی آب سنگین درآمد تولید شد آب سنگین تابستان هشتاد و سه، کیک زرد می‌دانید کی درآمد زمستان هشتاد و سه، سانتریفیوژها می‌دانید کی شد سه هزار تا زمستان هشتاد و سه ،ما متوقف کردیم! ما کامل کردیم فن آوری را فن آوری را ما ،ما که می‌گویم نه اینکه من، دانشمندان هسته‌ای عزیزان ما که دستشان را می‌بوسیم که جانشان را در این راه دادند که احترام می‌کنیم به شهدایمان را که سرفرود می‌آوریم در برابر آنها فرصت را ما ساختیم ما که می‌گویم یعنی اینکه نظام نه حسن روحانی، ما که می‌گویم یعنی رهبری یعنی همه دست به دست این همان بود که رهبری چون شما گفتید دارم می‌گم این همان بود که رهبری بعد از مذاکرات تهران دوازده روز بعد در یازده هشت هشتاد و دو فرمود در این مذاکرات توطئه آمریکا و اسراییل شکسته شد کار درست انجام گرفت بدون تسلیم بود بدون پذیرش حرف زور بود اگر خواستید عین عبارت رهبری را برايتان می‌خوانم حالا این را نمی‌خواهم بگویم، می‌خواهم چیز دیگه‌ای بگويم این همان بداخلاقی ‌ایی است که قبلا گفتم این صدا و سیمای شما از بس آن بداخلاقی‌ها را گفته شما هم تو ذهنتان جا افتاده آنهم که تو گوشی به شما می‌گويد تو ذهنش جا افتاده.

انتهاي پيام/
برچسب ها: روحانی ، مستند ، رادیویی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار